J.K. Rowling, Ikabogas

Knygos

Ši knyga skirta vaikams nuo 10 metų. Ji pasakoja apie Gausybės Rago karalystę, kuri kadaise buvo laimingiausia šalis pasaulyje. Ji neturėjo kur dėti aukso, karaliaus ūsai buvo neprilygstami, o mėsininkų, kepėjų ir sūrininkų rinktinis maistas versdavo žmones ašaroti iš džiaugsmo juos valgant. Viskas atrodė puikiai – išskyrus niūrias miglų klojamas Pelkynes Šiaurėje, kur, anot legendos, gyveno siaubingasis Ikabogas. Visi nors kiek protingesni žinojo, kad Ikabogas yra tik išgalvota būtybė, skirta gąsdinti neklaužadas vaikus. Tačiau keisčiausia yra tai, kad išgalvotos būtybės kartais pradeda gyventi savo gyvenimą...

Carry Slee, Direktorė Brakselė ir magiškasis žiedas

Knygos

Ši knyga patiks 8-12 m. vaikams, kurie mėgsta nuotykius ir detektyvines istorijas. Knygoje pasakojama istorija apie Lotę ir Taisą, kurie lanko šaunią mokyklą ir labai myli savo auklėtoją Evi. Tačiau viskas pasikeičia, kai mokyklos direktore paskiriama piktoji Brakselė. Ji kuo griežčiausiai uždraudžia mokykloje švęsti gimtadienius ir vaišinti bendraklasius, o mokyklinės išvykos apskritai neberengiamos. Auklėtojos Evi klasė kaipmat sugalvoja direktorei pravardę – Bjauraklė – ir ima kurti planus, kaip ja atsikratyti.

Karen M. McManus, Du gali išlaikyti paslaptį

Knygos

Ši knyga skirta paaugliams nuo 14 m. Eko Ridžas – mažas Amerikos miestelis. Elerė jame nėra buvusi, bet apie jį žino viską. Kadaise ten dingo jos septyniolikmetė teta, o vos prieš penkerius metus miestelį išgarsino abiturientų pokylio karalienės žmogžudystė. Dabar Elerė kraustosi į Eko Ridžą pas močiutę, kurios beveik nepažįsta.

Miestelis tarsi atvirukas, bet kupinas paslapčių. Dar nė neprasidėjus mokslo metams anonimas pagrasina abiturientų pokylyje pakartoti, kas nutiko prieš penkerius metus, o tada dingsta dar viena mergina.

Elerei paslaptys ne naujiena. Jų turi ir jos mama, ir močiutė, ir su kiekviena Eko Ridže praleista diena aiškėja, kad visi ką nors slepia. Tačiau bėda ta, kad paslaptys gali būti labai pavojingos, o dauguma nemoka jų saugoti...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)