Kauniečiai Kristijonas Meška ir Rokas Didrikas išbandė dar visai „jauną” sportų kokteilį – ilgalentę sujungė su burlentės bure. Niekas nežino, galbūt ateityje tai taps oficialiu sportu, bet kol kas tai – smagus laisvalaikis.

„Visas savaitgalis buvo vėjuotas, tačiau šaltas. Burlentėmis plaukti vandenyje – jau per šalta. Todėl nusprendėme sujungti du skirtingus sportinius inventorius ir išbandyti jų kombinaciją. Tam reikėjo pragręžti skylę ilgalentės priekyje ir įdėti įprastą burlentės jungtį (šarnyrą), kad sujungtume burę su lenta. Norint išlaikyti stabilumą važiuojant didesniu greičiu, geriausią naudoti ilgesnę lentą. Maniškė yra 135 cm ilgio. Su ja ir maža, 5 kvadratinių metrų, bure ir važinėjome Vienybės aikštėje, Kaune. Tokios komplektacijos inventoriumi esu pasiekęs 40 km/h. Manau, kad galima būtų išvystyti ir didesnį greitį, tačiau reiktų rasti aikštelę, aplink kurią didelė atvira teritorija, kad būtų „lygesnis” vėjas”, –paskoja Rokas Didrikas, kuris yra įtrauktas į olimpinės rinktinės kandidatų sąrašus burlenčių sporte.

Nauja sporto šaka „windskateboarding”

Tačiau norint išbandyti šį sportą, nereikia būti profesionaliu sportininku. Tereikia turėti burlentės
pradmenis, kad suprastum, kaip veikia vėjas. Na ir, žinoma, būti nors kartą stovėjus ant ilgalentės ar
riedlentės.

Angliškai šis sporto šaka vadinama „windskateboarding”, o kaip vaidnsime ją lietuviškai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)