Žinoma šokėja Eglė Straleckaitė prisipažįsta, jog būna tokių dienų, kai save tituluoja ne pačia geriausia mama. Moteris dėkinga, kad jos ūpą tokiomis minutėmis pakelia jos geriausia draugė – mama, kuri visada randa už ką pagirti dukrą.

„Man tai pats gražiausias dalykas – mamos žodžiai. Ji moka nuraminti, papasakoja, kad mus augino irgi panašiai, aktyvų gyvenimo būdą derinandama su motinyste. Žinau, jog reiktų ir pačiai save pagirti ne tik kaip mamą, bet ir kaip moterį. Bet aš į save dažniau žiūriu kritiškiau ir pesimistiškiau. Gal dėl visko kaltas itin aktyvus gyvenimo ritmas?“, – svarstys pašnekovė.

Nors šalyje įvestas karantinas apribojo daugelį užklasinių veiklų, Eglė Straleckaitė kasdien skuba pasimatyti su savo mokiniais. Tik pamokos vyksta nęįprastai – per internetines platformas. Žinoma moteris džiaugiasi, kad šokių mylėtojai aktyviai jungiasi prie pasiūlytos alternatyvos: „Šokame ir solo, ir poromis, ir su pačiais mažiausiais“.

Žinoma mama pripažįsta, jog darbas iš namų ar iš studijos kartais tampa sudėtinga užduotimi, nes veiklą reikia derinti su dukros priežiūra.

„Dažnai save paplaku, kad galėčiau elgtis kitaip, pavyzdžiui, kai esu pavargusi, sėdu su dukra ir kartu žiūrime filmukus. Manau, kiekvienoje dienoje nutinka akimirkų, kai pagalvoju, ką aš čia darau. Tai gali būti tas pats filmukas, kurio kadaise žadėjau neduoti. Aš niekada nesmerkiau tokių pasirinkimų, bet pagalvodau, jog vaikams jie tikrai nėra būtini. Labiau pasisakau už knygų vartymą su dukra, ką Vakarytė labai mėgsta, bet juk visiems būna tokių dienų, kada pasitelkiame planšetės pagalbą. Visur yra kompromisas, pavyzdžiui, galime parinkti gerą turinį“, – su šypsena laidoje „Mamos, nemokančios meluoti“ šeštadienio ryte pasakos Eglė Straleckaitė.

Antroje laidos dalyje kūrybininkė, studijos „Come in“ įkūrėja Erika Valiukaitė atviraus apie pokyčius socialinio turinio kūrime: nuo atvirų pasakojimų iš gimdymo palatos ar namų erdvės iki sprendimo nustoti viešinti sūnų ir aktyviai dalintis asmeninėmis motinystės patirtimis.

„Su sūnaus gimimu man kilo daug klausimų, į kuriuos ieškojau atsakymų. Norėjosi jais dalintis su kitomis mamomis, maniau, kad joms tai įdomu. Tiesa, prieš porą metų socialinė erdvė buvo kitokia. Sekėjų buvo mažiau, jie buvo drovesni, ne tokie drąsus kaip dabar. Bendravimas su jais ir gaunami patarimai buvo naudingi, diskusijos vykdavo draugiškai, pozityviai. Deja, laikui bėgant atsirado stebėtojų, kurie ne itin maloniai patarinėja, kaip reiktų auginti vaiką, buvo ir pašaipų, o mano vidinė silpnybė – nemoku nereaguoti į komentarus. Todėl nusprendžiau nebeliesti vaikų auklėjimo ir auginimo temų, nes nežinau, kokie žmonės stebi mano paskyrą“.

Laida „Mamos, nemokančios meluoti“ šeštadienį 9.30 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)