Būtent 1992-ųjų spalio mėnesį embrionas, iš kurio mergaitė išsivystė, buvo užšaldytas ir saugotas iki 2020-ųjų vasario, kai Tina ir Benas Gibsonai iš Tenesio valstijos, JAV, nutarė jį „įsivaikinti“ ir perkelti į gimdą, rašoma BBC portale.

Molly jau tituluojama nauja rekordininke, mat gimė išsivysčius ilgiausiai užšaldymo stadijoje prabuvusiam embrionui. Ankstesnis toks rekordas priklauso jos vyresniajai seseriai Emmai.

„Jaučiamės it devintame danguje, – pakomentavo įvykį T. Gibson. – Lig šiolei neatgaunu amo.“

„Jei vos prieš penkerius metus kas nors būtų užsiminęs, kad turėsiu ne vieną, o dvi dukteris, būčiau pasakiusi, kad tas žmogus beprotis“, – sakė ji.

Po beveik penketą metų trukusios kovos su nevaisingumu T. Gibson tėvai atkreipė dukters dėmesį į pasakojimą apie embrionų „įvaikinimą“, išgirstą per vieną iš naujienų programų.

„Dėl šios priežasties ir mes dalijamės savo istorija. Jeigu tėvai nebūtų pamatę to reportažo, mums nebūtų taip pasisekę. Manau, kad tokia praktika turėtų tapti įprasta“, – svarstė 29 metų moteris.

Mokytoja dirbanti T. Gibson ir 36 metų jos vyras nutarė kreiptis į Nacionalinį embrionų donorystės centrą (NEDC). Tai Noksvilio mieste veikianti krikščioniška ne pelno organizacija, sauganti užšaldytus embrionus, kurių dirbtinio apvaisinimo in vitro programoje dalyvavusios poros nusprendžia nepanaudoti, todėl paaukoja.

NEDC rinkodaros ir plėtros skyriui vadovaujantis Markas Mellingeris patikino, kad paaukotais embrionais paprastai domisi nevaisingumo problemų patiriančios šeimos.

„Sakyčiau, 95 proc. porų kamuoja kokios nors prigimties nevaisingumas, – nurodė jis. – Savo darbą – pagalbą gausinti šeimas norintiems piliečiams – laikome garbingu ir privilegijuotu.“

Po pirmojo embriono „įvaikinimo“ Gibsonai susilaukė dukters Emmos. Tai įvyko 2017 metais. Taip bemieges maldoms susilaukti kūdikio paskirtas naktis pakeitė tėvystės rūpesčių pripildytos bemiegės naktys.

„Tai maloniausias nuovargis ir išsekimas“, – apibūdino T. Gibson besirūpinant kūdikiu apimantį jausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)