Moteris prisipažįsta, kad žmonės dėl tokio sprendimo ją vadina „egoiste“, kai kurie pasibaisėję klausia, kas ją prižiūrės senatvėje, rašoma tinklalapyje real-fix.com. Kara teigia nesigailinti tokio sprendimo ir nori sugriauti stereotipą, kad visos moterys privalo norėti turėti vaikų. Kiekvieną lapkritį ji švenčia savo „be vaikų“ jubiliejų su linksmais pyragais ir šūkiais, pavyzdžiui, „Aš nebijau, kad nėra vaikų“.

Kara Jankowski

„Ilgai laukiau tos akimirkos, kai užsinorėsiu turėti vaikų, bet ji neatėjo. Mano draugės viena po kitos pastojo, o aš žinojau, kad tai ne man. Kai kurie žmonės sako, kad tai savanaudiška, bet aš manau, kad savanaudiška būtų turėti vaiką, kai to tikrai nenoriu“, – sakė moteris. Daugelis jos artimųjų baiminasi, kad anksčiau ar vėliau Kara dėl tokio sprendimo ims gailėtis. Bet ji tvirta: „Geriau gailėsiuosi dėl to, kad neturiu vaiko, nei dėl to, kad jį turiu“.

Iš pradžių moteris atidėjo sterilizaciją, bet 2017 metais ji labai išsigando, kad gali būti nėščia ir nutarė pašalinti kiaušintakius. Karos vyras pritarė tokiam sprendimui, nes ir pats nenorėjo vaikų. Moteris sakė nenorinti pradėti mėgautis seksualiniu gyvenimu tik tada, kai prasidės menopauzė, todėl tvirtai žinojo, ką daro.

Kara Jankowski

„Man buvo pasakyta, kad moterys po sterilizacijos nebėra tokios patrauklios partneriams, bet mums taip nenutiko. Mano vyrui nerūpi, kad nepagimdysiu jam vaikų, nes jis jų nenori“, – sakė Kara.

Ji patikino, kad jiedu negyvena prabangiai, bet dėl to, kad neturi vaikų gali sau leisti bet kada nuvykti pas draugus į Las Vegasą ar bet kur kitur. „Nesame be atsakomybės, turime šunį, kuris apriboja mūsų laisvę. Nenorime, kad kas nors ją dar labiau ribotų“, – sakė Kara.

Kara ir jo vyras Aleksas kiekvienais metais lapkričio 10 d. kviečia savo draugus švęsti sterilizavimo metinių, kurioms paruošia ypatingą tortą.

Kara Jankowski

Pirmiems metams Kara pyragą padengė raudonu glajumi, papuošė jį gimdos ir žirklių paveikslėliais. Antrais metais iškepė gimdos formos sausainių. Šiemet jos vyras užsakė tortą, ant kurio buvo pavaizduotas užbrauktas verkiantis kūdikis ir žodžiai: „Aš nebijau, kad neturiu vaikų“.

Moteris sakė, kad jos šeima palaiko tokį sprendimą, nors socialiniuose tinkluose ir sulaukia visokių komentarų. „Nežinau, kodėl mano sprendimas gali kažkam sugadinti dieną“, – šypsojosi Kara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)