Tinklalapis babygaga.com pasidalijo keliais patarimais, kaip gaminti meduolinį namelį su mažais vaikais:

1. Pasirinkite, ar pirksite pagamintas namelio dalis, ar patys darysite tešlą, išpjaustysite iš jos namelio sienas, stogo ir kt. dalis ir jas kepsite orkaitėje.

Kaip rašoma svetainėje „Tales Of A Teacher Mom“, meduolinio namelio dalių ruošiniai dailesni, mažiems vaikams bus lengviau suklijuoti visas dalis. Kita vertus, jei mažyliams pakanka kantrybės palaukti, kol nudžius glaistas, kad gali būti geriau už imbieriniais kepiniais prakvipusius namus?
Beje – jei namelis bus skirtas tik papuošti namus kalėdiniam laikotarpiui, jo dalis lengviau ir greičiau suklijuoti karštais klijais, toks namelis bus tvirtesnis, teigia Lynnae Allred. O jei ketinate namelį suvalgyti, klijavimui naudokite glajų iš kiaušinių baltymų ir cukraus pudros.

2. Svarbiausia – pasiruošti gamybos procesui

Pripažinkime – ir suaugusiems nebūna lengva suklijuoti meduolinio namelio sienas ir stogą, ką jau kalbėti apie mažus vaikus. Patarimas – suklijuokite namelį patys, iš anksto, kad glajus, kuriuos klijavote, gerai išdžiūtų, o vėliau dekoruokite jį kartu su mažais vaikais. Tada mažesnė tikimybė, kad namelis sugrius, dažant jį glajumi ir lipdant prie jo saldainiukus.

Visų saldainių, kuriais puošite namelį, rūšys turėtų būti sudėtos į atskirus dubenis (nepalikite jų pakeliuose), kad mažyliai matytų juos ir lengvai pasiektų. Tokiu atveju ne tik chaoso ir netvarkos bus mažiau, bet ir vaikams bus aiškiau, kuo puošti namelį.

3. Nusipirkite daugiau puošimui skirtų saldainių

Vienas iš smagiausių etapų, gaminant meduolinį namelį, yra jo puošimui skirtų saldainių ragavimas. Suaugusieji gali susilaikyti ir nevalgyti puošmenų, bet mažiems vaikams tikrai sunku tai padaryti.

Daugelio tėvų patirtis tokia, kad dalis saldainiukų išmėtoma po namus, o maždaug pusė išragaujama – tikrinant, „ar tinkami namelio puošimui“. Todėl verta apsirūpinti didesniu kiekiu saldainių, kad jų pakaktų meduoliniam nameliui papuošti.

4. Nusiteikite, kad virtuvėje bus daug netvarkos

Gaminant meduolinį namelį, vaikai žais su tešlą, glaistu, lipdys ant namelio saldinius, taigi nusiteikite – bus daug šurmulio, tešlos trupinių, glaisto plaukuose, ant drabužių ant kėdžių ir ant virtuvės grindų, greičiausiai visur mėtysis saldainiukai. Šiaip ar taip, pabaigus darbus, bus galima viską išvalyti ir sutvarkyti, juk vertingiausias dalykas – laikas, praleistas drauge su atžalomis, ruošiantis Kalėdoms, džiaugsmas, drauge gaminant meduolinį namelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)