Kūdikiui gimus, išeina ir placenta – organas, kuriame gausu amino rūgščių, vitaminų, hormonų, antikūnų ir kt. medžiagų. Tad nieko stebėtino, kad odos priežiūros priemonių gamintojai siekia sunaudoti visas vertingas medžiagas, įdėti jų į jauninamuosius serumus.

Placentos poveikis

Serumų ir kt. odos priežiūros priemonių pardavėjų teigimu, placentos dalelės turi tokį poveikį:

  • stangrina odą,
  • šviesina patamsėjusius paakius,
  • daro odą minkštesnę, jaunatviškesnę,
  • lygina raukšles,
  • jaunina, drėkina odos ląsteles.

Kaip veikia serumai su placenta

Kaip rašoma tinklalapyje „My Skin Blog“, serumuose su placenta yra keli komponentai, kurie, teigiama, mažina senėjimo požymius:

Kamieninės ląstelės

Kamieninės ląstelės, kurių yra serumuose su placenta, skatina odą atsinaujinti. Kamieninės ląstelės lygina raukšleles ir gilesnes raukšles, skatina gamintis naujas odos ląsteles, kurios suteikia zonoms su raukšlėmis putlumo.

Amino rūgštys

Amino rūgštys kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie ilgalaikėje perspektyvoje, sukelia odos senėjimą. Serumuose su placenta esančios amino rūgštys daro odą elastingesnę, taigi ji atrodo jauniau.

Kolagenas

Vienas iš pagrindinių baltymų žmogaus organizme – kolagenas yra pagrindinė statybinė medžiaga, reikalinga sausgyslėms, kaulams, raumenims ir, žinoma, odai. Serumuose su placenta esantis kolagenas skatina regeneraciją, drėkina ir lėtina senėjimą.

Melatoninas

Melatoninas – irgi viena iš senėjimą lėtinančių medžiagų. Kaip skelbia „Life Extension“ portalas, melatoninas mažina uždegiminius procesus ląstelėse, kasdien skatina jų atsinaujinimą, todėl oda tampa glotnesnė, jaunatviškesnė.

Šalutiniai poveikiai

Pasak Niujorke dirbančio dermatologo Davido Bankso, placentoje esantis estrogenas gali sukelti fiziologinių pokyčių. Viena vertus, maža tyrimų, patvirtinančių žalingą serumuose esančio estrogeno poveikį, kita vertus, D. Banksas parėžia – tyrimų, rodančių, kad serumai su placenta turi senėjimą stabdantį poveikį, dar mažiau. Būtent todėl nėra aišku, kokių galimi šalutiniai serumų su placenta poveikiai (jei tokių yra).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)