Virtualus turas po Laikrodžių muziejų Klaipėdoje

Klaipėdos laikrodžių muziejus įkurtas 1984 m. Pagal savo specifiką tai vienas iš retesnių muziejų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Muziejuje eksponuojami senovinių kalendorių, saulės, vandens, ugnies, smėlio laikrodžių originalai, modeliai ir kopijos-rekonstrukcijos.

Virtualų turą veda laikrodininkas Jurgis (dar meiliai draugų vadinamas Jurgeliu meistreliu) ir jis papasakos apie laiko matavimo prietaisus, modelius, rūšis, kartu pasivaikščios per muziejaus sales bei ekspozicijas.

Muziejus netgi siūlo tapti nuotolinės pamokos dalimi – virtualiai prisijungti prie įvairaus amžiaus vaikų pamokos ir papildyti mokomąjį turinį įdomiais pasakojimais bei praktinėmis užduotimis.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Palangos gintaro muziejų

Reprezentaciniai Palangos grafų Tiškevičių rūmai pastatyti 1897 m. vietinių gyventojų šventu laikytame Palangos Birutės miške, šalia Baltijos jūros. Rūmus supa Palangos botanikos parkas, kuris buvo pradėtas formuoti statant rūmus, XIX a. pabaigoje. Šį dviejų aukštų mūrinį pastatą nuolatiniam gyvenimui Palangoje buvo pasistatęs grafas Feliksas Tiškevičius (1870–1932).

1963 m. rugpjūčio 3 d. Tiškevičių rūmuose Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos pavedimu atidarytas Lietuvos dailės muziejaus (dabar – Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus) filialas – Gintaro muziejus, kuris čia veikia iki šiol. Šiuo metu muziejaus lankytojus plačiai pažinčiai su gintaru kviečia net 15 salių, kurių bendras plotas 750 kv. m. Ekspozicijos pasakoja apie gintaro susidarymo istoriją, jo paplitimą, prekybos kelius, gintaro apdirbimą, panaudojimą. Didelė ir bene daugiausiai lankytojų dėmesio sulaukianti – gintaro inkliuzų kolekcija.

Virtualus turas – interaktyvus pasivaikščiojimas po rūmų sales ir gintaro inkliuzų ekspozicijas. Susipažinkite su gintarine istorija tiesiog iš savo namų.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Geležinkelio muziejų

Geležinkelių muziejus savo metus skaičiuoja nuo 1966 metų. Muziejus įsikūręs istoriniuose 19 amžiuje pastatytuose Vilniaus geležinkelio stoties keleivių rūmuose. Muziejų sudaro vidaus ir lauko ekspozicijos.

Lauko ekspozicija – tai keturi aklakeliai, ant kurių sustatyta daugiau nei 30 istorinių geležinkelių technikos eksponatų: kelio mašinos, vagonai, traukiniai, šilumvežiai ir seni garvežiai. Vidaus ekspozicija įsikūrusi Vilniaus geležinkelio stoties II-ame aukšte.

Virtualus turas labai patogus – galima apžiūrėti ir vidinę ir lauko ekspozijas, prie eksponatų pateikiami aprašymai arba netgi video filmukai.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Valdovų rūmus

Valdovų rūmai – politinis, diplomatinis, administracinis ir kultūrinis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės centras, gyvavęs XV–XVII a. pirmoje pusėje. XIX a. pradžioje carinės Rusijos administracijos iniciatyva Lietuvos valdovų rezidencija buvo sunaikinta ir atkurta tik 2013 m.
Šiame muziejuje galima apžiūrėti keturias nuolatines ekspozicijas, pristatančias šios istorinės rezidencijos funkcijas.

Gausūs radiniai kartu su rūmų raidos maketais ir ikonografine medžiaga yra rodomi Rūmų istorinės ir architektūrinės raidos ekspozicijoje (I maršrutas). Rūmų atkurtų istorinių reprezentacinių interjerų ekspozicija (II maršrutas) lankytojus atves į reprezentacines menes, kuriose lankytojai gali pasigrožėti atkurtais istoriniais vėlyvosios gotikos, renesanso ir ankstyvojo baroko reprezentaciniais interjerais, taip pat į specialią lobyno salę.

III maršrutą sudaro renginių salė ir trys ekspozicijos (ginkluotė, kasdienybė, muzika). Pastarojoje muziejaus lankytojai supažindinami su Lietuvos Didžiųjų Kunigaikščių pilies ir rūmų įtvirtinimais bei ginkluotės kolekcija. Kita ekspozicija atskleidžia Lietuvos didžiųjų kunigaikščių pilies ir rūmų gyventojų kasdienybę.

IV-jame maršrute įsikūręs Muziejaus parodų centras, kuriame eksponuojamos reikšmingos nacionalinės ir tarptautinės parodos.

Virtualus turas taip pat pristato visus šiuos maršrutus su kokybiškomis nuotraukomis, detaliais aprašymais, puikiu muzikiniu fonu. Skirkite tam visą laisvadienį, padiskutuokite su vaikais apie Lietuvos istoriją – pažadame tai bus naudinga visai šeimai.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Lietuvos liaudies buities muziejų

Lietuvos liaudies buities muziejus įkurtas 1966 m. Rumšiškėse, Pievelių kaimo žemėse. Lankytojams jis atidarytas 1974 m. ⠀

Lietuvos liaudies buities muziejus – vienas svarbiausių kultūrinio turizmo objektų Lietuvoje. Tai vienas didžiausių pagal užimamą plotą (195 ha) bei nekilnojamų eksponatų skaičių muziejų po atviru dangumi Europoje. Tai vienintelis etnografijos rūšies muziejus Lietuvoje, pristatantis sumažintą visų etnografinių Lietuvos regionų ir miestelio atspindį. ⠀

Chronologiniai muziejaus ekspozicijos rėmai apima XVIII a. pabaigą – XX a. vidurį. Ji organizuota etnografiniais regionais, atitaikytos ir jiems būdingos reljefo ypatybės.

Virtualus turas labai informatyvus, su daug nuotraukų, atskirų ekspozicijų objektų bei daiktų pavadinimais ir aprašymais. Puikus muzikinis fonas – lietuvių liaudies dainos. Tai puiki proga virtualiai apsilankyti muziejuje, apžiūrėti ekspozicinius pastatus ne tik iš lauko, bet ir iš vidaus.

Turą rasite ČIA.

Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse

Virtualus turas po Istorinę LR Prezidentūrą Kaune

Muziejus skirtas supažindinti visuomenę su Lietuvos Respublikos relikvijomis, kitokia istorine medžiaga ar meno kūriniais, atspindinčiais valstybingumo raidą, įprasminančiais svarbiausius jos etapus, valstybės kūrėjus.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Kauno IX forto muziejų

XX a. 7 dešimt. prasidėjo Kauno IX forto memorialinio komplekso kūrimas. Po trylika metų trukusių statybų masinių žudynių vietoje iškilo 32 m aukščio trijų skulptūrinių grupių paminklas-monumentas nacizmo aukoms atminti. Greta IX forto pastatytas naujas originalių formų muziejaus pastatas (dabar – Okupacijų ekspozicija), įrengtas parkas su pasivaikščiojimo takais. 1984 m. birželio 15 dieną visuomenei buvo iškilmingai pristatytas IX forto muziejaus memorialinis kompleksas. Jis tapo viena didžiausių paminklinių vietų visoje Europoje.

Virtualaus turo pagalba galėsite paklaidžioti forto muziejaus koridoriais – čia sudėtos kokybiškos muziejaus nuotraukos.

Turą rasite ČIA.

Kauno IX fortas

Lietuvos aviacijos muziejus Kaune

Lietuvos aviacijos muziejus (LAM) yra Kultūros ministerijai pavaldi įstaiga, kuri rūpinasi aviacijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos technikos istorijos kaupimu, saugojimu, tyrimais, konservavimu, restauravimu ir populiarinimu.

Muziejus įsteigtas 1990 m. vasario 19 d., įsikūręs Kaune, Aleksote, S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritorijoje.

Muziejaus fonduose saugoma virš 20 tūkstančių eksponatų (tarp jų – per 40 skraidymo aparatų), o ekspozicijos plotas siekia 4700 kvadratinių metrų. Didelių gabaritų orlaiviai bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos technika eksponuojama 2 ha ploto atviroje lauko aikštelėje. Specializuotoje muziejaus bibliotekoje yra apie 19 tūkstančių leidinių.

Populiariausias eksponatas – skraidymams tinkanti legendinės „Lituanicos“ replika, sukonstruota ir pagaminta žinomo aviatoriaus Vlado Kensgailos 1982 m., kuriant filmą „Skrydis per Atlantą“. Muziejaus pasididžiavimas – lietuviški ir Lietuvoje naudoti sklandytuvai, tarp kurių išsiskiria Broniaus Oškinio sklandytuvų kolekcija.

Virtualus turas siūlo apsilankyti ir apsižvalgyti ne tik po gausią aviacijos muziejaus ekspoziciją, bet aplankyti ir garsiųjų lakūnų S. Dariaus bei S. Girėno gimtines. Patiks įvairaus amžiaus vaikams, ypač berniukams.

Turą rasite ČIA.

Virtualus turas po Vytauto Didžiojo karo muziejų

Vytauto Didžiojo karo muziejus – vienas seniausių Lietuvos muziejų – įsikūręs Kaune. Tai vieta, kurią verta aplankyti kiekvienam kauniečiui ir miesto svečiui. Nuolat atnaujinamos ekspozicijos ir parodos leis susipažinti su Lietuvos ir pasaulio karyba nuo seniausių laikų, užfiksuojant svarbiausius istorijos įvykius. Tai vieta iš kurios parsinešite truputį dinamiškos istorijos!

Kokybiškas, su detaliais aprašymais bei įdomiai įgarsintas virtualus turas ypač patiks šiek tiek vyresniems vaikams, kurie domisi Lietuvos istorija.

Turą rasite ČIA.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.

Virtualus turas po Energetikos ir technikos muziejų

Pirmuosius lankytojus muziejus pakvietė 2003 m. vasario 14 d., iškilmingai pažymint Vilniaus miesto centrinės elektrinės 100-metį. Tuo metu muziejus užėmė vos 13% buvusios elektrinės patalpų, likusios pastato dalies būklė buvo prasta.

2008 m. pabaigoje muziejus, baigęs įgyvendinti ES struktūrinių fondų remtą projektą „Lietuvos energetikos muziejaus pertvarkymas į Lietuvos technikos muziejų, pritaikant kultūros ir istorijos paveldo objektą – pirmosios Vilniaus centrinės elektrinės patalpas viešiesiems turizmo poreikiams“, pasiekė pagrindinį projekto tikslą – rekonstruotas industrinis objektas, išsaugant autentišką elektrinės įrangą, ir pritaikytas kultūros bei turizmo reikmėms. Nedidelis mažai žinomas Lietuvos energetikos muziejus išaugo nuo 800 iki 5000 m2 ir tapo didžiausiu įvairias techninio paveldo sritis pristatančiu muziejumi Lietuvoje.

Muziejaus pasididžiavimas, žinoma, yra ir bus pats elektrinės pastatas ir autentiška dar neseniai veikusios elektrinės įranga. Čia dar galima pasimėgauti interaktyviomis mokslo ekspozicijomis, kurios pasaulio mokslo ir technikos muziejuose išpopuliarėjo jau prieš kelis dešimtmečius, gauti žinių apie Vilniaus pramonę.

Turą rasite ČIA.

Patarimais dalinasi bendruomenė „Keliaujančios mamos" – socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram jungianti jau daugiau nei 70 tūkst. šeimų, mėgstančių ir norinčių keliauti su vaikais.