K. Moniz yra ne šiaip banglentininkė profesionalė, bet šios sporto šakos pasaulio čempionė. Suvaldyti banglentę nėra paprasta, mat reikia sugebėti išlaikyti pusiausvyrą ant vandens paviršiaus, kuris toli gražu ne stabilus, ir šokinėjant per bangas sklęsti jūra. Stoti ant banglentės, kai esi nėščia, – gana drąsi avantiūra, bet pirmojo vaikelio besilaukianti K. Moniz tai daro ir netgi intensyviai, rašoma portale babygaga.com.

Portalui „Coveteur“ K. Moniz yra sakiusi, kad būtent dabar, kai laukiasi, sportuoti sekasi geriau nei bet kada.

„Motyvuoja žinojimas, ką sugeba tavo kūnas. Dabar mano kūnas daro daugiau nei bet kada ir niekas man nekenkia“, – kalbėjo 27-erių metų moteris.

K. Moniz užsiminė, kad su nėštumu siejamas bendras silpnumas jai pažįstamas, bet banglenčių sportui skirto laiko sutrumpinti dėl to beveik neteko. Tiesa, gerokai suapvalėjęs pilvas jau ima kelti šiokių tokių problemų, be to, dėl pakitusių kūno proporcijų teko pakoreguoti stovėseną ir judesius. Akivaizdu, kad sportininkė dabar negali išsiirti į jūrą gulėdama ant pilvo: ji tai daro klūpėdama. Taip pat tenka naudoti didesnę banglentę.

Stebint, su kokiais iššūkiais sugeba susidoroti K. Moniz, nekyla abejonių, kad ji labai rimtai nusiteikusi dar kartą siekti pasaulinio čempionės titulo, todėl nedaro sau jokių nuolaidų.

K. Moniz užaugo Havajuose, penkių vaikų šeimoje. Banglenčių sportą mėgo visi šeimos nariai, tačiau K. Moniz juto ypatingą aistrą šiam užsiėmimui. Kad laukiasi, sportininkė sužinojo dar prieš karantiną. Nėštumas, kaip matyti, netapo kliūtimi sportuoti.

„Niekada taip ilgai neteko būti namuose, todėl galėjau rūpintis savo kūnu, užsiimti banglenčių sportu ir mėgautis paskutiniais mėnesiais, po kurių mano gyvenimas iš esmės pasikeis“, – sakė K. Moniz.

Sportininkė patikino, kad plaukiojimas banglentėmis kartu su kitais šeimos nariais gerokai visus suartino. Kai prasidėjo pandemija, turizmo apsukos Havajuose gerokai sulėtėjo. K. Moniz prisipažino, kad aptuštėjusių paplūdimių vaizdai maloniai glosto akį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)