Kaip buvo rašyta laikraštyje „The Sun“, skaudžia patirtimi moteris, kurios vardo buvo nutarta neviešinti, pasidalijo vienoje iš „Facebook“ grupių. Savo pasakojimu ji sureagavo į vieno vyro prisipažinimą, kaip jis suvokė nebemylįs žmonos. Tai, esą, įvyko tada, kai pats privertė ją nešioti laiptais sunkias dėžes. Štai tada moteris ir nusprendė papasakoti, kaip suvokimas, kad nebemyli vyro, atėjo jai.

„Tai įvyko tada, kai jis užriko „Ša!“ per gimdymą“, – parašė ji.

Tą akimirką, pridūrė moteris, ji suvokė, kad yra verta kažko geresnio ir kad jos vaikas jausis laimingesnis, jei augs su vienu iš tėvų, negu tada, kai nuolatos bus priverstas matyti nelaimingus gimdytojus, rašoma portale babygaga.com.

Vis dėlto prireikė ištisų metų, kol sprendimas skirtis galutinai subrendo. Kad ir kaip būtų, tas išrėktas „Ša!“ gerokai sustiprino moters ryžtą.

Supratimas ir palaikymas – kertiniai santykių ramsčiai. Kai tenka patirti sunkumų, jie įgauną ypatingą svarbą, todėl išbandymai, kaip antai gimdymas, gali padėti išsiaiškinti tikruosius partnerio jausmus.

Toliau – patarimai vyrams, kaip kuo labiau padėti savo partnerei per gimdymą:

Pasiteiraukite apie prioritetus. Gimdyvių vyrai turėtų iš anksto išsiaiškinti, kaip jų žmonos įsivaizduoja idealų gimdymą. Galima atvirai pasikalbėti apie tai, ko jos nori ir tikisi. Privalu gerbti moters sprendimus dėl įvairių su gimdymu susijusių dalykų, na, o lemtingą dieną brukti savo nuomonės tiesiog nevalia.

Nukreipkite dėmesį nuo skausmo. Gimdymas sukelia moterims nemažai skausmo. Geriausia, ką vyras gali padaryti, – nukreipti partnerės dėmesį kur nors kitur. Tinka įvairiausi dalykai, pradedant televizijos laida, nugaros ir pėdų masažavimu ir baigiant tiesiog kalbėjimu.

Laikykite už rankos. Ši rekomendacija tiktai atrodo bevertė, tačiau galimybė laikytis įsikibus vyro rankos gerokai palengvina gimdančios moters kančias. Toks veiksmas ne tik atitraukia dėmesį nuo skausmo, bet ir teikia žinojimą, kad parteris yra šalia, kad jis visada pasirengęs padėti.

Įamžinkite gimdymo akimirkas. Poros noriai prisimena, kaip į pasaulį atėjo judviejų kūdikiai. Kad tie prisiminimai būtų kuo ryškesni, galima įamžinti bent vieną kitą gimdymo akimirką. Moteris, savaime suprantama, yra pernelyg užsiėmusi, kad rūpintųsi įvykio fiksavimu, todėl ši pareiga natūraliai pereina vyrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)