Prasidėjus COVID-19 pandemijai viso pasaulio oro vežėjai reikalauja, kad keleiviai skrydžio metu dėvėtų kaukes. To reikalauja ir „JetBlue“. Taigi dėl to, kad mažametė moters dukrelė buvo be kaukės, jai kartu su visais vaikais buvo nurodyta palikti lėktuvą, rašoma tinklalapyje babygaga.com.

Brukline gyvenanti niujorkietė Chaya Bruck įsėdo į lėktuvą, tačiau išskristi juo, deja, nepavyko. Remiantis dabartinėmis skrydžių bendrovės instrukcijomis, visi vyresni nei 2 metų keleiviai turi dėvėti apsaugines veido kaukes. Tačiau 2 metus teturinti Ch. Bruck dukrelė tą dieną buvo be kaukės. Incidentą patyrusi moteris keliavo su visais šešiais savo vaikais. Tai, kas įvyko, ji nufilmavo ir paskelbė „Facebook“, tačiau dabar socialiniame tinkle vaizdo įrašo nebėra.

Remiantis „NBC News“ parengtu reportažu, Ch. Bruck teigė, kad personalas ją užsipuolė, išspyrė ją iš lėktuvo. Moteris apkaltino oro vežėjo komandą chuliganišku elgesiu ir nurodė, kad, vadovaujantis oro transporto bendrovės strategijomis, su kaukėmis nesugebantys išbūti mažamečiai sudaro išimtį.

39-erių metų moteris pasakoja, kad viskas prasidėjo paaiškėjus, kad jos dukrelės nepavyksta įkalbėti užsidėti kaukės ir nenusiimti jos skrydžio metu. Lėktuvo įgulos narys pasakė Ch. Bruck, kad vaikas turi būti su kauke ir jokių išlygų čia negali būti. Tai išgirdusi Ch. Bruck paklausė, ką gi jai daryti. Jai buvo atsakyta, kad kartu su šešiais savo vaikais turi išlipti iš lėktuvo. Iš pradžių moteris atsisakė tai padaryti, sakė, kad skrenda su šešiais vaikais, ir paklausė įgulos nario, ar mažylė gali būti su čiulptuku. Ji taip pat nurodė, kad jos vyras – advokatas, be to, visa istorijas pateks į spaudą.

Įgulos narys dar kartą išpyškino, kad dėvėti veido kaukę yra būtina. Tada Ch. Bruck pasakė, kad vėl pamėgins užmauti vaikui kaukę, bet įgulos narys pareiškė, kad jau per vėlu ir ji privalo lipti iš lėktuvo.

Visa tai matydami kiti keleiviai ėmė šurmuliuoti: jie stengėsi apginti Ch. Bruck, klausė, kodėl ji verčiama išlipti iš lėktuvo, nors nepadarė nieko blogo. Tada palikti lėktuvą buvo nurodyta visiems jame buvusiems žmonėms, tačiau visi, išskyrus Ch. Bruck, galėjo į jį sugrįžti.

Bendrovės „JetBlue“ atstovas spaudai Derekas Dombrowski, paprašytas pakomentuoti įvykusį incidentą, nurodė, kad didžiausias prioritetas teikiamas įgulos ir keleivių saugumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)