Žingsnį į kairę kartais tenka vertinti kaip pagalbos šauksmą, kaip ženklą, kad kuris nors iš sutuoktinių (arba abudu) nesugeba susidoroti su iškilusiomis problemomis, desperatiškai stengiasi išgelbėti santykius arba jaučiasi patekęs į spąstus. Neištikimybė kartais tėra tik viena iš destruktyvaus, kontrolei nepasiduodančio elgesio apraiškų, rašoma tinklalapyje newsweek.com.

Kokie gi požymiai neretai rodo, kad partneris mezga romaną už šeimos ribų? 11 metų poras konsultuojantis psichologas, pateikė 6 ženklus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį.

1. Ganėtinai įtikinamai meluoja, paklausti apie ką nors visai nereikšmingo

Galbūt nutiko taip, kad vieną dieną pastebėjote savo partnerį prekybos centre, tačiau vėliau, paklaustas, ką ten veikė, jis ima pasakoti kokią nors istoriją, ir daro tai ganėtinai įtikinamai, bet į smulkmenas nesileidžia? Netikėtas suvokimas, kad partneris nesako visos tiesos, gali būti ženklas, kad jis neištikimas.

2. Puola gintis, kai nėra jokio reikalo to daryti

Jūsų ketinimai partnerio atžvilgiu gali būti patys geriausi ir nuoširdžiausi, bet jis kažkodėl mano, kad kiekviename žingsnyje stengiatės jį pričiupti. Bendravimui tarp partnerių, iš kurių vienas – neištikimas, dažnai būdingos konfrontacijos, prasidedančios visiškai nekaltais klausimais. Pavyzdžiui, paklaustas, kodėl pastatė kečupo butelį į šaldytuvą, o ne į spintelę, partneris gali atsakyti „Tiesiog pamiršau, kur jis turi stovėti! O ką? Ar manimi nepasitiki?“

3. Griebiasi manipuliavimo taktikos

Kartais, ypač jei partneris linkęs smurtauti, bet kokia konfrontacija gali būti ženklas, kad jis bando jumis manipuliuoti, tiktai atminkite, kad būtent neištikimybė gali pastūmėti prie klausimų, skambančių it kaltinimai, atrodančių it bandymas pričiupti.

neištikimybė

4. Kaltina jus dėl to, kad įtarinėjate, arba tam tikra prasme prisipažįsta

Kartais nutinka taip, kad diskutuojant buitinėmis temomis partneris netikėtai švysteli klausimą: „Kas yra? Manai esu neištikimas?“, nors apie neištikimybę šiaip jau nebuvo pasakyta nė žodžio.

Įdomu tai, kad neištikimautojų sutuoktiniams nė į galvą nešauna įtarinėti savo partnerių, deja, ilgainiui paaiškėja, kad priekaištus primenančiomis replikomis besisvaidantys asmenys jau būna pasukę į kairę. Dalykas tas, kad ištikimybę sulaužiusį žmogų dažnai kankina kaltės jausmas ir baimė, kad galų gale paaiškės tiesa. Tai priveda prie dalinio jos atskleidimo, savotiško prisipažinimo, tiesiogiai įvardijant tai, kas iš tiesų vyksta.

5. Neištikimas buvo ir anksčiau (nebūtinai jums)

Kai kurie į poras sueinantys žmonės susipažįsta jau gyvendami santuokoje su kuo nors kitu, bet užmezga romaną anksčiau nei išsiskiria, vadinasi, kurį laiką būna neištikimi tuometiniams sutuoktiniams. Tokiu atveju neištikimybės scenarijus gali pasikartoti: iš pradžių imama bodėtis santuokiniu gyvenimu, o tada apima nelaimingumo jausmas ir noras ieškoti paguodos svetimame glėby.

6. Pakitę interneto ir telefono naudojimo įpročiai

Šiuo atveju daryti išvadas ganėtinai sudėtinga: viena vertus, pakitę įpročiai gali byloti apie neištikimybę, bet, kita vertus, juos nesunku paaiškinti. Kada imti įtarti, kad kažkas ne taip? Gal partnerio telefonas supypsi anksčiau negirdėtu signalu ir šitai nuolatos kartojasi? Gal interneto paieškos sistemos istorijoje aptikote užklausų apie kavines ir restoranus, nors judu jau seniai vakarieniavote mieste?

Nė vienas iš suminėtų ženklų nėra garantija, kad partneris neištikimas. Visgi jei imate įtarti, kad vyksta negeri dalykai, o visos pastangos ką nors išsiaiškinti neduoda rezultatų, neturėtumėte ignoruoti to, ką kužda vidinis balsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)