Kaip sakė leidyklos atstovė, kad knyga vaikui būtų įdomi, svarbu, kad ji būtų su spalvotomis iliustracijomis, gali būti su garsais. „Labai svarbu, kad pačiam vaikui patiktų tai, apie ką jis skaito. Gerai, kad skaitytinų knygų sąrašus dabar mokyklose daro gana demokratiškus. Jei vaikui bus įdomu tai, apie ką jis skaito, versti skaityti nereikės“, – sakė A. Pivoriūnienė.

Kiškių troleibusai

Knygos

Ši knygelė skirta patiems mažiausiems, 1-3 metų, vaikams. Joje yra penki įgarsinti eilėraščiai su labai gražiomis iliustracijomis. Tai lietuvių poetų sukurti eilėraščiai apie gyvūnus: Kazio Jakubėno „Pelytė“ ir „Kačiukai“, Violetos Palčinskaitės „Boružė“, Janinos Degutytės „Bitė“, Ramutės Skučaitės „Lopšinė“

Vaikai sužinos, kaip žaidžia kačiukai, kam boružei reikia sparnų, kaip pluša bitutė ir kokie kiškiai vairuoja troleibusus. Įgarsintų eilėraščių knygelė lavins vaiko ritmo pojūtį ir kalbos jausmą, supažindins su eilėraščiais pačius mažiausius.

Mano abėcėlė

Knygos

Ši knyga skirta kiek vyresniems vaikams. Čia mažieji ras viską, ko reikia pirmai pažinčiai su raidėmis: magnetines raideles, didelę magnetinę lentą, kurioje galima dėlioti žodelius, taip pat – knygelę, kurią skaitydami vaikai po truputį išmoks dėlioti skiemenis, skaityti. Be to, šią lentą galima naudoti ilgai – net ir tuomet, kai jau skaityti vaikas išmoko.

Pavla Hanáčková, Tereza Makovska, Protų mūšis visiems sumaniems ir gudriems

Knygos

Šioje knygoje yra daug klausimų ir atsakymų. Ji skirta 6-8 metų vaikams. 80 klausimų apie viską: nuo žmogaus kūno – iki visatos reiškinių. Vaikai iš prigimties yra labai smalsūs, ir labai svarbu, kad tėvai nenuslopintų to smalsumo. Ši knyga bus puikus pagalbininkas tėvams, kai atsakymo į vaiko klausimą nežino.

Amanda Learmonth, Mįslės ir galvosūkiai

Knygos

Ši knyga skirta 7-9 metų vaikams, bet patiks ir tėvams. Kaip sakoma, sportas naudingas kūnui, o galvosūkiai – aštriam protui. Čia skaitytojai ras daugiau nei šimtą įvairiausių mįslių ir tiek pat atsakymų. Be to, ši knyga yra labai maža, lengva, galima pasiimti su savimi į kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)