Kūdikiai spjaudosi, apsipila, atpila... Kaip visas tas dėmes išvalyti? Keli patarimai mažylių mamoms:

Išmatos

Kūdikiai sugeba padaryti didelį reikalą netikėčiausiomis akimirkomis. Nė viena kelionė neapsieis be išteptų išmatomis drabužėlių. Jei jau taip nutiko, pirmiausia nuvalykite išmatas, tada užpurkškite dėmių valiklio ir išskalbkite skalbimo mašinoje su ilgo skalbimo programa. Ir dar vienas patarimas – jei dėmė ne iki galo išsiplovė, jokiu būdu nedžiovinkite drabužio džiovyklėje, nes tada dėmė dar labiau įsisenės.

Mamos pienas ir mišinėliai

Abejos dėmes yra vandens pagrindo, todėl jas lengviau išimti. Pirmiausia išskalaukite dėmes šaltu vandeniu, tik jokiu būdu netrinkite, nes trinant dėmės tik įsigeria. Paskalavę išskalbkite su skalbimo mašina – vieno skalbimo turėtų pakakti.

Maistas

Maisto dėmes irgi pirmiausia paskalaukite šaltame vandenyje. Paskui pamerkite drabužį keliolikai minučių, galite įpilti į vandenį acto (lygiomis dalimis su vandeniu). Kai pamatysite, kad dėmės nyksta, galite dėti skalbti į skalbimo mašiną.

Kraujas

Kraujo dėmes reikia nedelsiant išplauti šaltu vandeniu, tada papurkšti dėmių valiklio ir išskalbti skalbimo mašina. Džiovinkite lauke. Jei dėmė neišsiplovė, užpilkite vandenilio peroksido – jis negadina audinio, bet puikiai išima dėmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)