Gintautas yra patyręs seminarų, mokymų bei grupės diskusijų organizatorius. Jo veiklų pagrindinės temos yra orientuotos į vidinę vyro brandą ir profesionalių įgūdžių kūrimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gintautas pasakoja, kad idėja suburti „Vyrai + 5 valandos klubą” organiškai išsivystė savaime, kai po kelių vyrų stovyklų, seminarų bei grupės diskusijų iškilo poreikis platformai, kurioje vyrai tarpusavyje dalinasi ne tik savo pasiekimais, patarimais ir viens kito motyvacija, tačiau ir savo baimėmis, nuopuoliais bei slegiančiais jausmais. Idėja apjungti vyrus su skirtingais interesais ir požiūriais, tačiau kuriuos sieja bendras savęs pažinimo ir tobulinimo siekis.

„Klubas yra saugi vieta dalintis savo patirtimis, istorijomis, prašyt pagalbos sprendžiant asmenines problemas. Aš pats supratau, kad žalą daro tik tos sunkios mintys, kurios lieka neišsakytos, tad šis klubas man toks pats vertingas kaip beveik 1200 jo narių”, – pasakoja grupės įkūrėjas.

Vilkų pavadinimas klubui buvo pasirinktas kaip tik dėl vilkų gaujoje dominuojančių vertybių, tokiu kaip lyderystė, komandinis darbas, alfa vilko ir alfa vilkės partnerystė, įtraukimo vyresnių ir jaunesnių į komandos darbą ir asmeninę brandą. Gintautas pasakoja, kad vilkų gaujos taisyklės labai daug kuo siejasi su vyriškumu.

Klubui augant, plėtėsi ir jo veiklų sritys, atsirado 5 val. klubas. „Tai gyvenimo filosofija: keltis 5 val., medituoti, sportuoti, kvėpuoti, šokti į šaltą dušą ar ežerą ir skirti laiko tik sau, susidėliojant dienos planus, peržvelgiant asmeninius tikslus bei skiriant laiko savo asmeniniam tobulėjimui. Mūsų Facebook grupė atgyja 5 val. su motyvaciniais vaizdo įrašais, nuotraukomis iš ryto bėgimų ar tiesiog galingos energijos doze”, – pasakoja Gintautas.

Gintautas Mauricas/  Kęsto Venzlausko nuotr.

„Vilkų ir vilkiukų” stovykla, taip pat organiškai išsivysčiusi tema, kilusi diskusijoje su vyrais apie sudėtingus santykius su vaikais po skyrybų, norą gerinti tų santykių kokybę bei perduodi savo asmenines vertybes ir gyvenimišką patirtį savo vilkiukams.

„Tikro alfa vilko iššūkis yra turėti alfa vilkę savo gyvenime, kuri karts nuo karto paklausia: o gal pats tai sukurk?” – juokiasi Gintautas, prisimindamas stovyklos idėjos pradžią.

Stovykla vyks rugpjūčio 7-13 dienomis, Prienų rajone, netoli Užuguosčio kaimo, į ją kviečiami visi Vilkai (tėčiai) ir jų vilkiukai (vaikai nuo 8 m tiek berniukai, tiek mergaitės). Veikla stovykloje bus padalinta į dvi dalis: savaitgalio programa – tiems, kurie negali pasiimti ilgesnių atostogų, tačiau nori įgyti naujų įgūdžių bendraudami su savo vaikais, praleisti kokybišką laiką užsiėmimų metu bei pasidalinti savo patirtimis tarp vyrų. Antroji dalis tai visos savaitės užsiėmimų ciklas, orientuotas į dienos temas ir detalesnę bendravimo, bendrumo, gyvenimo vertybių ir savęs pažinimo programą. Stovyklos metu dalyvaus patyręs šeimos ir santykių terapijos specialistas, konsultantai bei patyrę seminarų, paskaitų ir asmeninio tobulėjimo ekspertai. Stovykla bus orientuota į aktyvų poilsį, tad ne tik motyvacinį seminarą, bet ir treniruotę praves daukartinis pasaulio kikbokso čempionas Sergej Maslabojev.

„Visgi man esminis šios stovyklos akmuo yra vakarinis Vyrų ratas. Kur prie laužo, po sunkios dienos, vyrai susėdę kalbės jiems aktualiomis temomis. Dalinsis patirtimis, baimėmis, nuoskaudomis, o gal pasiekimais ir patarimais. Prisiminsime praktiką, kuri nuo seno buvo svarbi bendruomenės augimo, artumo ir palaikymo dalis“, – baigia Gintautas.

Detalesnę informaciją apie stovyklos programą galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)