Priklauso nuo šalies ir amžiaus

Kaip rašo tinklalapis healthline.com, vidutinis vyrų ir moterų seksualinių partnerių skaičius JAV yra 7,2. Europoje šis skaičius yra kiek mažesnis ir siekia 6,2. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje – septyni partneriai, o Italijoje – 5,4.

Tiesa, šie skaičiai dar labai priklauso nuo respondentų amžiaus. Todėl sveikatos priežiūros įmonė „euroClinix“ apklausė daugiau nei 2000 žmonių ir suskirstė atsakymus pagal kartas. Štai karta, kuriai dabar nuo 54 iki 72 metų, per visą gyvenimą vidutiniškai turėjo 10,7 seksualinius partnerius. Tokio amžiaus moterys turėjo vidutiniškai – 7,4 partnerio, o vyrai – 12,9.

Tie, kuriems dabar 23-37 metai, seksualinių partnerių skaičius yra šiek tiek didesnis ir vidutiniškai siekia 11,6. Moterys – 10,8, vyrai – 13,4. Įdomu tai, kad X karta – nuo 38 iki 53 metų – panašu, yra dar laisvesnių pažiūrų, todėl jų vidutinis partnerių skaičius siekia 13,1. Anot apklausos, vyrai turėjo 16,1 partnerio, o šio amžiaus moterys vidutiniškai – 10,1.

Z karta, gimusi po 1995 m., iki šiandien vidutiniškai turėjo 5,6 seksualinių partnerių. Vyrai – 7,6, moterys – 2,6.

Dar įdomiau tai, kad 14 proc. visų šios apklausos respondentų teigė, kad lytinius santykius turėjo tik su vienu asmeniu. O 2 proc. iš viso turėjo 91 seksualinį partnerį.

Seksas

Ar dažnai žmonės meluoja dėl šio skaičiaus?

Apklausos duomenimis, 41,3 proc. vyrų ir 32,6 proc. moterų prisipažino melavę dėl savo seksualinės istorijos. Apskritai vyrai labiau linkę padidinti savo seksualinių partnerių skaičių, tuo tarpu moterys labiau linkę jį sumažinti.

Vis dėlto 5,8 proc. moterų ir 10,1 proc. vyrų pripažino, kad šį skaičių padidina arba pamažina, atsižvelgdami į aplinkybes.

8 proc. respondentų teigė, kad „šiek tiek tikėtina“ arba „labai tikėtina“, jog jie nutrauks santykius, jei jų partneris turėjo per mažai seksualinių partnerių. Kas yra „per mažai“? Tyrimo duomenimis, moterys teigė, kad 1,9 partneriai yra „per mažai“, o vyrams – 2,3.

30 proc. teigė, kad jie „šiek tiek linkę“ arba „labai linkę“ nutraukti santykius, jei jų partneris turėjo per daug seksualinių partnerių.

Moterims „per daug“ yra 15,2 partneriai. Vyrai linkę rinktis partneres, kurios turėjo ne daugiau nei 14 partnerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)