Tinklaraštis parents.com pateikė keletą tiesų, kurios po gimdymo laukia dažnos moters.

Veikiausiai teks plaukti, kol seksas vėl teiks malonumą

„Įprasta manyti, kad skausmas kyla dėl gimdymo traumos, ir taip tikrai gali būti, tačiau nemenką vaidmenį vaidina ir žemas estrogenų lygis, mat dėl to sumažėja vaginos audinių elastingumas“, – sako ginekologė iš Luisvilio (Kentukis, JAV) Rebecca Booth.

Estrogenų lygis nukrenta iš karto po gimdymo ir išlieka žemas per visą žindymo laikotarpį.

„Jei moteris maitina krūtimi, ypač pačioje pradžioje, dėl sumažėjusio estrogenų kiekio, taip pat pakilusio prolaktinų ir oksitocinų lygio, du ar net tris mėnesius gali tęstis menopauzę primenanti būsena, – nurodo R. Booth. – Šiuo laikotarpiu gali kamuoti naktinis prakaitavimas, karščio bangos, vaginos išsausėjimas, o neretai ir skausmas intymios sueities metu.“

Skausmą lytinio akto metu gali jausti net tos moterys, kurioms buvo atlikta Cezario pjūvio operacija. Kad skausmai išnyktų, kartais tenka laukti net šešias savaites.

Norą mylėtis slopina labai konkrečios priežastys

Miego stygius, įtempti santykiai su partneriu, galbūt net nerimas dėl pakitusios išvaizdos, užeinantis supratus, kad atsiradęs pilvas savaime nesusitrauks, tikrai nėra tos aplinkybės, kurios stimuliuoja geismą ir erotinį nusiteikimą. Jeigu maitinate krūtimi, net Motina Gamta stoja jums skersai kelio.

Pora lovoje

„Maitinant kūdikį išsiskiria oksitocinas. Šis hormonas stiprina meilę kūdikiui, tačiau slopina libido“, – teigia R. Booth.

Vaginos pakitimai

Priklausomai nuo amžiaus ir nuo to, kiek kartų teko gimdyti, vagina gali šiek tiek paplatėti. Šis reiškinys, anot R. Booth, kartais būdingas net Cezario pjūvio neišvengusioms moterims, kadangi per nėštumą išsiskiriantys hormonai skatina dubens plėtimąsi.

Mylėtis yra svarbu

„Intymiai nesantykiaujantys arba tik retkarčiais pasimylintys partneriai ilgainiui ima jaustis tarsi du to paties buto gyventojai. Dažniausiai tai – ne į gera. Nutrūkęs artimas ryšys gali sukelti apmaudą, – sako Niujorke dirbanti seksologė Amy Levine. – Jei ką tik susilaukėte kūdikio, iš pradžių galite apsiriboti bučiniais ir glamonėmis. Šitaip pavyks neprarasti intymaus ryšio ir deramai nusiteikti intymiai sueičiai.“

Greitukai gali būti tinkamiausias variantas

Supratimas, kad ilgai užtrunkančios preliudijos tikrai nėra privalomos, ateina su patirtimi ir branda.

„Lai partneris daro tai, kas jus įkaitina, o tada jūs pasielkite analogiškai, – pataria A. Levine. – Koncentruokitės į jausmus, kylančius, kai esate glamonėjama ir kai glamonėjate pati. Taip pavyks neatitrūkti nuo to, kas vyksta, ir patirti malonumą.“

Seksas po gimdymo gali būti šaunesnis nei manote

Pagimdžiusioms moterims seksas dažnai teikia didesnį malonumą nei iki motinystės. Kodėl taip yra?

Gimdymas pažadina gebėjimą patirti begalę lig tol nepažintų jausmų, todėl moters kūnas, ypač genitalijų sritis, tampa jautresnė, o tai didina tikimybę patirti malonumą“, – aiškina A. Levine.

Po gimdymo gali kiek pakisti vidaus organų padėtis, todėl jie gali tapti jautresni stimuliacijai.

„Daugelis moterų prisipažįsta, kad tik susilaukusios kūdikio ima labiau pasitikėti savimi, geriau pažinti savo kūną ir patirti išties stiprų orgazmą“, – priduria A. Levine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)