Tinklalapyje mama-likes.ru moteris pasidalijo 6 pagrindinėmis vaikų auklėjimo taisyklėmis.

Vaikai turi turėti galimybę išreikšti save bet kokiais būdais

Kartais mums atrodo, kad žinome, kaip bus geriau mūsų vaikams. Bet vaikas yra individuali asmenybė, turinti savo mintis, pomėgius ir norus. Prisiminkite save, kai buvote paauglys. Lažinamės, kad privalėjote bent kartą įnirtingai ginti savo teisę, norėdami dėvėti tam tikrus drabužius, puošti sienas plakatais arba leisti laiką, darant mėgstamus dalykus.

Vieninteliai žmonės, kurie turi būti šalia vaikų ir juos auklėti, tai žmonės, kurie besąlygiškai juos myli

Meilė žmogui yra tokia svarbi, kaip saulė ir vanduo gėlei. Ji padeda atskleisti visa, kas geriausia vaike. Gyvenime mus mokos visi: mokytojai, kaimynai, net atsitiktiniai praeiviai. Bet tik tėvai gali nuoširdžiai mylėti vaiką tiesiog už tai, kas jis yra. Ir labai svarbu, kad vaikai jaustų palaikymą ir tikėjimą.

Esame pati geriausia komanda, o mano vaikai – geriausi mano draugai

Mes patys pasirenkame draugus ir sutuoktinius, o vaikai mus „pasirenka“ atsitiktinai. Mūsų asmenybės gali būti visiškai skirtingos. Motinystės tikslas yra užmegzti gerus santykius su vaikais, kad ir kokie skirtingi jie būtų. Kai šeimoje vadovaujamais principu „vienas už visus, o visi už vieną“, tai suteikia jėgų susitvarkyti su bet kokiomis gyvenimo bėdomis.

Angelina Jolie su vaikais/ Foto: Vida Press

Vienintelis būdas auklėti vaikus, kurį aš žinau – jų klausytis

Vaikai kopijuoja mūsų elgesį – tai žinomas faktas. Keista reikalauti, kad vaikai klausytų jūsų pastabų, jei jūs patys reguliariai neklausote jų. Praleiskite pusvalandį klausydamiesi savo dukters ar sūnaus pasakojimo apie tai, kas jiems svarbu, net jei jie kalbės apie superherojus. Vėliau, kai jūsų vaikas susidurs su kokia nors problema, jis nebijos to aptarti su jumis.

Kai susilauki vaikų, tavo gyvenimas absoliučiai pasikeičia – pradedi gyventi vardan jų

Motinystė yra pasiaukojimas. Dalijamės savo kūnu, laiku, siela su vaikais. Gražiausia tai, kad visa tai daroma ne siekdami pelno, o iš meilės. Mūsų mamos atsidavė mums, mes gyvename dėl savo vaikų, o šie prižiūrės mūsų anūkus.

Noriu būti užtikrinta, kad mano vaikams niekada neteks dėl manęs nerimauti

Vaikai neturėtų per daug jaudintis dėl savo tėvų. Mes esame suaugusieji, todėl neturėtume perkelti savo problemų naštos vaikams. Vaikai turėtų būti nerūpestingi vaikystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)