Kaip rašo tinklalapis time.com, Ukrainos parlamento žmogaus teisių ombudsmenė Liudmila Denisova trečiadienį informavo, kad į Ukrainą jau atvyko 31 pora ir susitiko su savo vaikais.

„Tai ypatinga diena. Visos vyriausybės įstaigos greitai sureagavo ir padėjo. Aš jau sutikau tėvus iš Ispanijos, kurių dukra gimė prieš penkias savaites “, - savo„ Facebook“ paskyroje rašė L. Denisova.

Andrea Diez iš Argentinos, pirmą kartą pamačiusi savo vaiką, neslėpė džiaugsmo. „Tai labai gera istorijos pabaiga, neįtikėtina“, - sakė A. Diez.

Iš viso koronaviruso pandemijos metu Ukrainoje savo tėvų laukė net 125 kūdikiai. Anot L. Denisovos, dar 88 šeimos gavo leidimus atvykti ir artimiausiomis savaitėmis pasieks Ukrainą.

Kūdikiai buvo užstrigę Ukrainoje po to, kai šalis uždarė savo sienas, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso infekcijai. Naujagimiai sulaukė didelio susidomėjimo po to, kai didžiausia šalies surogatystės kompanija „Biotexcom“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vaizduojama dešimtys kūdikių dviejuose dideliuose viešbučio kambariuose.

Bendrovė stengėsi nuraminti tėvus 12-oje šalių: Kinijoje, JAV, Italijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Austrijoje, Meksikoje ir Portugalijoje, kad jų vaikai buvo tinkamai prižiūrimi.

Ukraina ir yra viena iš nedaugelio šalių, leidžiančių užsieniečiams užsisakyti surogatinės mamos paslaugas. Šalyje veikia apie 50 klinikų, siūlančių surogatinio gimdymo tvarką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)