Tinklalapis Babygaga.com apžvelgė 10 tokių klaidų.

Kantrybės praradimas

Būkime sąžiningi: mes esame tik žmonės. Parodyti savo emocijas yra labai sveika mūsų santykiams, jei, žinoma, nenueiname pernelyg toli. Vėliau galime prisiimti atsakomybę ir atsiprašyti.

Nenuosekli disciplina

Kartais mes būname pernelyg pavargę ir pamirštame principus, kurių turėtume laikytis. Įtempta dienotvarkė kartais sutrukdo mums įgyvendinti mūsų pačių taisykles. Tačiau tai nieko bloga. Ramiai apgalvokite, kas jums trukdo, ir kaip būtų galima tai pakeisti.

Blogas vaiko elgesys

Tobulas vaiko auklėjimas nereiškia, kad jis visuomet bus geras, kaip angelėlis. Galite laikytis visų rekomendacijų, bet kartais vaikas vis tiek gali pasielgti nederamai. Jei galite apsaugoti vaiką nuo pavojingų situacijų, tai nuo paties gyvenimo jo neapsaugosite. Tiesiog parodykite vaikui, kad netoleruosite blogo elgesio savo namuose ir, svarbiausia, pasikalbėkite su juo.

Kraštutinumai

Kaltės jausmas gali paskatinti jus kraštutinumams, kurių auklėjant vaiką reikėtų vengti. Jeigu jūsų nebuvo šalia, galite nenubausti vaiko už padarytas klaidas. Dar vienas dažnas atvejis, kai jūsų vaikui sunkiai sekasi ruošti namų darbus ir jūs viską padarote už jį.

Nevaisingos pasekmės

Kai vaikai jus suerzina, galite pagrasinti jiems bausmėmis, kurios bus neefektyvios ir nepadės jiems pasimokyti iš savo elgesio.

Tai gali paskatinti vaiką maištauti. Netekti kantrybės yra visiškai normalu. Tačiau kitą kartą, kai vaikas padarys ką nors bloga, skirkite minutę pamąstymui ir sugalvokite tokią bausmę, kuri pakeistų jo elgesį.

Nekokybiškas laikas kartu

Jūsų lūkesčiai turi būti realistiški. Tinkamai suplanuokite savo laiką ir leiskite vaikams kartu su jumis daryti namų ruošos darbus. Susidėliokite savaitės ar dienos grafiką taip, kad liktų laiko vaikams.

Darote tas pačias klaidas, kaip ir jūsų tėvai

Auklėdami vaikus turite būti tikri, kad kontroliuojate situaciją. Tai padaryti nėra sunku, jei tik jų nemušate ir nebandote jų papirkti, kai tik norite, kad jie kažką padarytų. Stenkitės išsaugoti kontrolę!

Neįsijaučiate į savo vaiko padėtį

Tikėtis, kad jūsų vaikas bus tobulas, ir nesuprasti jo, kai jam tai nepavyksta, yra viena dažniausių klaidų, kurias daro tėvai. Vaikai yra savo tėvų atspindžiai, bet ne šimtu procentų. Vien tai, kad jums sekėsi matematika, ar jūs puikiai žaidėte futbolą, dar nereiškia, kad tai seksis ir jūsų vaikui.

Lyginate savo vaiką su kitais

Vaiko lyginimas su kitais veda tiesiai į pasitikėjimo savimi problemas. Tiesiog leiskite savo vaikui būti savimi. Leiskite jam augti savu tempu ir lyginkite jį tik su juo pačiu. Ar jis padarė pažangą nuo praeito karto, kai kažką mėgino? To jums turėtų pakakti.

Verčiate vaiką būti tuo, ko norite jūs

Jūsų vaikas turėtų būti toks, koks yra, ir neverskite jo tapti tuo, ko trokštate jūs. Žinoma, jūs galite trokšti, kad jūsų vaikas išsiugdytų tam tikras pamatines savybes, pavyzdžiui, narsą. Tačiau jums nereikėtų per prievartą brukti jam savų interesų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)