1. Atsegsite užtrauktuką

Mamos susierzina, kai vaikas nori užsisegti užtrauktuką, o jis užstringa, įtraukęs medžiagos kraštelį. Dažniausiai užstringa taip, kad neina nei pirmyn, nei atgal. Čia padės alyvuogių aliejus. Pamirkykite vatos pagaliuką į aliejų ir patepkite juo įstrigusią vietą.

2. Nuvalysite nuo odos dažus

Jei dažant išsitepame pirštus, paskui sunku nuvalyti dažus. Daug trinant tikrai sudirgsta oda. Ant išteptų vietų užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus – dažai nusivalys lengviau.

3. Puikus vaistas nuo utėlių

Visiškai išvengti nemalonių akimirkų nepavyks, bet jų bus žymiai mažiau. Ištepkite aliejumi vaikams plaukus – utėlės išgaiš. Tada apsukite vaikams galvas plastikine juostele, uždėkite dušo kepuraites ir tegu pabūna per naktį. Ryte iššukuokite plaukus, o tada išplaukite galvas su šampūnu. Gali prireikti kelių tokių procedūrų, norint išnaikinti utėles ir jų kiaušinėlius.

4. Gydo ir saugo nuo bėrimo, atsirandančio dėl sauskelnių

Norėdamos sušvelninti nuo sauskelnių sudirgusią odą ar iš anksto apsisaugoti, sumaišykite su šaukštelius alyvuogių aliejus su dviem šaukšteliais vandens. Šį mišinį įtrinkite į kūdikio sėdynę, prieš keičiant sauskelnes – tai puikus vaistas ir apsauga nuo bėrimo.

Alyvuogių aliejus

5. Išvalysite matavimo puodelius ir kaušelius

Mamos neretai atideda valymo procesą, kai pagamina kūdikiams mišinuką. Ypač neskuba valyti lipnių likučių ant puodelių ir kaušelių. Laimė, yra alyvuogių aliejaus. Juo patrinkite naudotus indelius – valymo procesas bus kur kas greitesnis, nes alyvuogių aliejus padės greičiau pašalinti likučius.

6. Numalšins perštėjimą nuo saulės nudegimo

Perštėjimą, skausmą persikaitinus saulėje numalšinsite pasitepę alyvuogių aliejumi. Juo padėsite ir saulėje per ilgai užsibuvusiems vaikams. Patepkite alyvuogių aliejumi perštinčias vietas, palikite, o po valandos nuplaukite.

7. Durys nebegirgždės

Alyvuogių aliejus – saugi alternatyva, jis puikiai suteps girgždančius vyrius.

8. Pamaitins išsausėjusią odą

Įtrinkite išsausėjusią odą ir palikite mažiausiai valandai. Paskui galima nuplauti vandenių aliejaus likučius.

9. Sušvelnins strijų žymes

Nėra priemonių, kurios visiškai panaikintų strijų žymes, atsiradusias ant pilvo po nėštumo. Kita vertus, strijų žymes galima sušvelninti. Kas rytą įtrinkite pilvą alyvuogių aliejumi.

10. Pašalinsite pleiskanų sankaupas kūdikiui nuo galvos

Kartais kūdikiams išsausėja galvos oda, atsiranda daug pleiskanų, dėl to prasideda stiprus niežulys. Patepkite galvos odelę alyvuogių aliejumi. Patartina tepti du kartus per dieną. Patepkite, 10 min. palaikykite, o tada bus lengviau nubraukti pleiskanas. Tiesa, pirmiausia pasitarkite su pediatru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)