Keliaujančios mamos" parengė sąrašą vietų visoje Lietuvoje, kur vaikai gali gyvoje, natūralioje, etiškoje aplinkoje pamatyti gyvūnus ir su jais susidraugauti.

1. GYVAS KALNAS (Kaišiadorių rajonas)

Gyvas kalnas įsikūręs Kaišiadorių rajone. Tai yra šeimos ūkis, kuris gyvuoja jau 21 metus. Ūkyje galima pamatyti įvairiausių gyvūnų – pradedant mažais ką tik išsiridenusiais viščiukas, baigiant poniais. Gyvas kalnas kviečia supažinti vaikus (gan dažnai ir tėvus) su gyvūnais, galima juos paliesti, pamaitinti. Sodybos savininkai garantuoja pliūpsnį nepamirštamų emocijų šeimynoms.

Dėl apsilankymo reikia susitarti iš anksto.

2. ĄŽUOLŲ VILA (Kazlų Rūdos rajonas)

Ąžuolų vila – tai be galo jaukus ir mažutis šeimos ūkelis. Jo šeimininkai į kaimą pabėgo vos prieš keletą metų, bet jau turi būrelį avelių, ožkelių, ponį, įvairių paukščių ir šunų. Sodyba tiesiog spinduliuoja jaukumu ir šiluma. Sodyba priima svečius laisvam bendravimui su augintiniais, organizuoja fotosesijas ir šventes.

Būtina susitarti iš anksto. Daugiau informacijos FB: Ąžuolų vila

3. RAIBA PLUNKSNA (Šiaulių rajonas)

Sodyboje vykdoma visuomenės švietėjiška veikla, organizuojamos moksleivių ir kitų žmonių ekskursijos, parodos. Sodyboje auginama labai daug įvairiausių paukščių, graužikų, laukinių gyvūnų ir begalės rūšių ožkyčių ir avyčių. Čia galima gyvūnus maitinti savo atsivežtu maistu (morkos, obuoliai, salotos, kopūstai). Jokiu būdu negalima maitinti sausainiais, batonu ir kitu nesveiku maistu.

Dėl apsilankymo kreiptis +370 620 88561.

4. TRIUŠIUKŲ SLĖNIS (Utenos rajonas)

Triušiukų slėnyje galima susipažinti su daugiau daugiau nei 40 skirtingų veislių triušių ir triušiukų, taip pat galima pasigrožėti tauriaisiais elniais, Kamerūno ožiukais, nutrijomis, įvairiais paukščiais: stručiais, fazanais, kalakutais, dekoratyvinėmis vištomis, žąsimis, antimis, putpelėmis ir kitais šio slėnio gyventojais. Mažiesiems be galo patiks paglostyti visus triušiukus.

Daugiau informacijos telefonu +370 673 37 553 arba internetiniame puslapyje www.triusiukuslenis.lt

5. PAUKŠČIŲ KAIMAS (Ignalinos rajonas)

Tai nuostabi vieta vaizdingame Aukštaitijos nacionaliniame parke, kur gali pamatyti daugiau paukščių nei kada nors esate matę ir išgirsti daugiau jų balsų nei kada nors esi girdėję.
Apie paukščius šeimininkė gali valandų valandas pasakoti, o pasakojimai tikrai labai įdomūs.
Galima užsisakyti labai įdomias edukacines programas.

Daugiau informacijos telefonu +370 670 72989 arba internetiniame puslapyje https://www.pauksciukaimas.lt/

6. JONAVOS ALPAKOS (Jonavos rajonas)

Alpakos – labai smalsūs ir švelnūs gyvūnai. Jų snukučius visada puošia šypsenos, jų buvimas šalia mažina stresą ir žadina gerumą širdyje. Mažytis, bet jaukus alpakų ūkis yra įsikūręs Jonavoje šalia 2-ojo tvenkinio. Čia gyvena dar tik keletas išskirtinės išvaizdos gyvūnėlių, tačiau vasarą gims mažieji alpakiukai. Jeigu norite jas pamaitinti, šalia pabūti ir pasikrauti teigiamų emocijų – esate labai laukiami.

Būtina išankstinė registracija telefonu +370 656 50475. Karantino metu lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis ir pirštinėmis.

7. SAFARI PARKAS (Anykščių rajonas)

Aptvertame 50 hektarų kalvų, miškelių, pelkių parke rasite daugiau nei 150 gyvūnų – čia laisvai ganosi danielių kaimenė, laksto juodieji afrikos stručiai, ramiai žolę rupšnoja Highland raguočiai ir išdykauja lamos, asiliukai, alpakos bei muflonai. Galima pažvelgti į gyvūnų pasaulį iš arti ir be jokių gardų, lyg jie būtų laisvėje.

Teritorijoje galima rasti lauko teniso kortus, krepšinį, futbolą, šaudymą iš lankų, aitvarus, batutus, vaikų žaidimo aikštelę bei kitas pramogos, kurios nemokamos apsilankius safaryje arba picerijoje, kurioje kepamos fantastiškos picos.

Parką galima lankyti tik važinėjant parko visureigiu, todėl būtinos vairuotojo teisės.

Daugiau informacijos www.safariparkas.lt

8. DARGAIČIŲ ZOO (Šiaulių rajonas)

Alpakų ūkyje, įsikūrusiame Dargaičių kaime, galima išgirsti viską apie mieląsias alpakas: iš kur jos kilo, kaip atsirado Lietuvoje, kuo ypatingi šie gyvūnai, kaip atrodo alpakų vilna.

Smagiausia dalis, tai gyvas ir artimas susipažinimas su alpakomis ir kitais gyvūnais. Šiuo metu ūkyje gyvena net 21 skirtinga gyvūnų rūšis. Prižiūrint šeimininkui gyvūnus galima pašerti, paglostyti, kartu nusifotografuoti.

3 ha teritorijoje pamatysite ne tik daugybė gyvūnų, bet ir rasite skirtingų užsiėmimų vaikams - pasivažinėjimas elektromobiliais, jodinėjimas ant asiliuko, važinėjimas su karieta, žaidimų aikštelės.
Registracija nebūtina. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/pg/alpakuauginimas/

9. MYLIU KAIMĄ (Kaišiadorių rajonas)

Miške įkurtoje poilsiavietėje – rančoje vaikai turi galimybę bendrauti su įvairiais draugiškais gyvūnais, pajodinėti žirgu arba poniu, palakstyt didelėj pievoj kartu su ožkomis, paglostyti triušius, palesinti vištas, žaist lauko žaidimus, suptis supynėse, pamankštinti pėdas basakojų take, o tėvams – ramus poilsis stebint nuostabią gamtą, hamakai medžiuose, laužavietė ir miško paukščių čiulbėjimas. Atsivežę maisto galite surengti nepamirštamą pikniką.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/myliukaimaranca/

10. PELĖDŲ PARKAS (Rudamina)

„Pelėdų parkas“ – tai vieta, kur akimirkai norisi sustoti ir atsikvėpti. Čia, kiek atokiau nuo miesto skubėjimo ir kiek arčiau gamtos ramybės, įsikūrusi sodyba išsiskiria savo jaukumu, o jos magišką atmosferą kuria čia gyvenančios pelėdos. Apsilankymas „Pelėdų parke“ virsta galimybe susipažinti su įvairių rūšių pelėdomis iš arčiau, galimybe pajausti šių nuostabių gyvūnų didingumą, užfiksuoti nesuvaidintą įspūdžių kadrą. Čia pavyks suprasti kodėl šie paukščiai tokie ypatingi ne tik dėl to, kad sužinosite daugiau apie šių paukščių gyvenimą, bet ir dėl to, kad tokios žinios perduodamos žmonių, kurie nuoširdžiai rūpinasi, augina ir domisi šiais paukščiais daugybę metų. Čia kiekviena detalė – tvenkinyje plaukiojančios žuvys, ant kalvos stūksantis pasakų namelis, nerūpestingai vaikštinėjantis katinas, miela pavėsinė spinduliuoja šiltą ir ypatingą sodybos atmosferą. Laikas „Pelėdų parke“ tai žvilgsnis į nepaprastų ritmą, kuriuo čia gyvena nuostabūs gyvūnai ir savo idėjas ir aplinką nuoširdžiai puoselėjanti šeima.

Daugiau informacijos: FB Pelėdų parkas Rudamina arba https://www.peleduparkas.lt/

10. PANEVĖŽIO ALPAKŲ ŪKIS (Panevėžio rajonas)

Panevėžio alpakų ūkis yra puiki vieta mažiems ir dideliems smagiai praleisti savaitgalį gamtoje ir susipažinti, kaip gyvena alpakos, lamos ir ožiukai. Svetingi ir draugiški šeimininkai, Renata ir Rolandas Meleškos, ne tik papasakos, kaip pradėjo šį gyvenimo hobį, bet ir pakvies įsigyti švelnių ir šiltų gaminių iš alpakų vilnos bei dalyvauti edukacinėse programose.

Būtina registruotis iš anksto telefonu +370 682 19653

11. KARPIŠKIŲ ŽVĖRYNĖLIS (Varėnos rajonas)

Varėnos rajonas gali pasigirti ne tik įspūdingu kraštovaizdžiu, bet ir gyvūnų mylėtojo įkurtu Dzūkijos zoologijos sodu – Karpiškių žvėrynėliu.

Užsukus į žvėrynėlį galima rasti tai, kam retas liks abejingas. Atvykusių čia laukia pačių įvairiausių rūšių paukščiai. Tiesa, sparnuočių kompanijoje puikiai jaučiasi ir vilkai.

Po sodyba vaikšto spalvingi povai, kudakuoja margaplunksnės vištos, aptvare suka ratus vilkai. Taip pat čia galima pamatyti ir pamaitinti Šiaurės Amerikos meškėnus, triušius, salto atliekančią lapę.

Žvėrynėlį puoselėja pats sodybos šeimininkas padedamas žmonos Marytės. Už gyvūnų globą B. Jurgelevičius nominuotas Lietuvos šviesuolio vardu.

Karantino metu reikalinga išankstinė registracija telefonu +370 670 23941.

12. LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJUS (Klaipėda)

Viešint prie jūros tiesiog privalu užsukti pasisveikinti su delfinais, ruoniais, pingvinais ir kitais jūrų gyvūnais. Šis muziejus daugeliui poilsiautojų, ypač su vaikais, jau tampa tradicija. Istoriniame Nerijos forte įsikūręs Lietuvos jūrų muziejus ir delfinariumas visus pajūrio gyventojus bei svečius kviečia pažinti paslaptingą vandenų pasaulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)