Šiemet „Mamų mugė“ rengiama atsižvelgiant į švelninamas karantino sąlygas. Kovo mėnesį turėjusi vykti „Mamų mugė“ startuos gegužės 28 dieną. Vilniuje vyks iki birželio 14-osios, Kaune – iki birželio 4 dienos.

„Prieš dvi savaites atlikome partnerių, kurie buvo užsiregistravę dalyvauti pavasario-vasaros sezono mugėje kovo mėnesį, apklausą. Didžioji dauguma pasisakė, jog mugės poreikis yra didžiulis ir ji turėtų vykti kuo greičiau. Svarbiausi respondentų argumentai, kad „Mamų mugėje“ – didžiausias pasirinkimas ir galimybė sutaupyti perkant ne naujus, bet gerus, prižiūrėtus ir išsaugotus daiktus“, – teigė mugės sumanytoja ir organizatorė Jurga Barbora Jauniškienė.

Pasak J. B. Jauniškienės, vaikai auga, išauga rūbelius ir avalynę, pirkinių atidėti neįmanoma ir šiuo iššūkių kupinu laiku ypač suprantamas šeimų noras taupyti. Ji pati, auginanti keturis vaikus, šią idėją į Lietuvą parvežė iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Mamų mugės svečiai

Šeimos vienu kartu įsigyja didžiąją daugumą vaikams reikalingų drabužių, avalynės, žaislų, knygų ar laisvalaikio pirkinių, kuriuos prieš tai naudojo kitos šeimos, dėvėjo ar avėjo kiti vaikai. Daugumai šeimų pirkimas mugėje imponuoja ir dėl vartojimo mažinimo bei tvarios mados idėjų.

„Mamų mugėje“ Vilniuje net visą paskutinę savaitę, t. y. birželio 7-14 dienomis, pažymėtos prekės bus parduodamos su 70 procentų nuolaida. Anksčiau tokios nuolaidos buvo taikomos tik paskutinę mugės dieną.

Vienas dažniausių apklaustųjų siūlymų – atsisakyti sezoniškumo. Baiminamasi, kad, jei kiltų antroji pandemijos banga, rudenį nebūtų įmanoma surengti „Mamų mugę“. Šį kartą organizatoriai atsižvelgė į tokį pasiūlymą.

Šilti kombinezonai, paltukai, megztukai ir ypač avalynė yra gerokai brangesni už vasaros drabužius bei avalynę. Juos naujus nupirkti – brangu. Todėl suprantamas pirkėjų nuogąstavimas, kad galimybės įsigyti šaltojo sezono prekių mažesnėmis kainomis rudenį gali ir nebūti. Šioje mugėje atsisakyta sezoniškumo, todėl partneriai siūlys pirkti ir šiltų rūbų, ir žieminės avalynės. Bus galima pirkti ne tik dviratukus ar paspirtukus, bet ir rogutes.

Mamų mugės svečiai

„Šį kartą kaip patarlėje, kad roges ruošti reikia vasarą“, – nestokoja geros nuotaikos mugės sumanytoja J. B. Jauniškienė.

Populiariausiais „Mamų mugės“ skyriais išlieka, kaip ir anksčiau, „Žaislų“ bei „Knygų“. Kasmet vis populiaresniu tampa „Damų skyrius“. Prekių kiekis į šį skyrių buvo limituojamas, dabar jis gerokai padidintas. Moterims, net ir neauginančioms vaikų, bus puiki proga užsukti į mugę bei paieškoti pirkinių – ir ne tik minėtame skyriuje, bet ir avalynės. O gal būt ir „Knygų skyriuje“. Organizatoriai tikisi, jog bus didesnė pasiūla ir „Džentelmenų skyriuje“.

Mugės „Naujagimių prekių skyrius“ tituluojamas rojumi. Būsimiems tėveliams, susiruošusiems pirkti vežimėlius, vystymo stalus, voneles, automobilines kėdutes, nešiokles ir, žinoma, pirmuosius žmogučiui rūbelius, bus didžiausias atradimas. Nėštukės ras sau reikalingų pirkinių „Nėštukių skyriuje“. Jame – ir rūbai, ir nėštukių pagalvės.

Mamų mugės svečiai

Įeiti į mugę bus galima iš lauko. Ties įėjimu G3 reikės leistis laiptais žemyn ir taip patekti į prekybos salę. Planuojama, kad 8 000 kv. m salėje vienu metu galės apsipirkti iki 500 pirkėjų.

Pirkinių į mugę reikėtų atvykti kaip ir į prekybos centrą – dėvėti apsauginę kaukę ir pirštines. Rekomenduojama vykti be vaikų. Laikantis numatytų saugumo reikalavimų, mugės salėje nebus poilsio zonų.

Pasibaigus mugei, kaip ir anksčiau, bus išdalinti labdarai palikti daiktai. Registruotis jų pasiimti kviečiami visi, kuriems tokia parama yra reikalinga. Registracija dėl labdaros bus paskelbta vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)