Pasirinkimų įvairovė

Raganiukės teatras vaikams su nuoboduliu siūlo kovoti, pasitelkiant vaizduotę, pasakas ir nuotykius. „Negalime vaikams pasakyti, kad „viskas sustojo“. Jiems svarbiausi dalykai kiekvieną dieną teka įprasta tėkme: tikriausiai namuose dabar dažniau nei bet kada anksčiau stebite vaikus, piešiančius pavasario vėją, šokančius čia pat sugalvotus šokius, kuriančius vis naujas žaislų istorijas. Norime priminti – vaikų mylimi pasakų herojai taip pat tebeieško stebuklų, atlieka triukus, burtus, leidžiasi į nepakartojamus nuotykius... Negalime sustoti – ir dabar privalome švelniai paimti vaikus už rankos ir keliauti į pasakų pasaulį, kur meilė artimui, drąsa, smalsumas ir kūrybiškumas niekada neužgęsta. Juk būtent tokia yra Raganiukės teatro misija!“ – pranešime spaudai teigia vaikų teatro režisierė.

Karantinas neleidžia vaikams ir pasakų personažus vaidinantiems aktoriams susitikti ir į nuotykius leistis kartu. Tačiau jaunosioms sieloms būtiną gyvojo meno dvasią Raganiukės teatro kūrybinė grupė yra pasiruošusi siųsti virtualiuoju būdu. Štai jų siūloma programa:

  • Anksčiau šeštadieniais 12 val. skelbtas spektaklių transliacijas pakeis naujo formato projektas. Remiantis repertuarinių Raganiukės spektaklių temomis, bus leidžiami filmukai su tų spektaklių personažais – neįprasta virtuali erdvė atvers naujas pažinimo duris ir leis vaikams iš arčiau susipažinti su paprastai ant scenos matomais personažais. Filmukus rasite Facebook ir Youtube teatro paskyrose.
  • Apie distanciją pradžioje užsiminta ne veltui! Raganiukės teatras netrukus pradės tikrą audio ir video pasakų maratoną, truksiantį ištisas 8 valandas! Šį šeštadienį, 16 d., – įžanginis, 2 valandų pasakų pusmaratonis nuo 10:00 iki 12:00 val. Facebook paskyroje. Didžiojo maratono data bus tikslinama.
  • Teatro kūrybinė grupė šeštadienių rytais 10 val. kviečia prisijungti į „Klausimų-atsakymų“ rubrikos transliaciją Facebook paskyroje, kurios metu galite užduoti sau ir vaikams rūpimus klausimus – pavyzdžiu, sužinoti pasakų, literatūros rekomendacijų vaikams, pasiteirauti apie tinkamus spektaklius pagal vaiko amžių. Transliacijoje taip pat kalbama bei diskutuojama apie teatro, pasakos ir meno reikšmę vaikui bendrąja prasme.
  • Raganiukės teatras taip pat rado būdą, kaip pradžiuginti pačius didžiausius-mažus teatro gerbėjus, labiausiai išsiilgusius susitikimų su Raganiuke. Teatro dailininkė Saulė Rita pristatys rankų darbo Raganiukės lėlę, kurią bus galima užsisakyti ir įsigyti – kad vaikas ją galėtų vestis į savo kasdienius nuotykius ir sapnų šalis jaukiai užmigdamas kartu.
  • Dar vienas Raganiukės teatro siurprizas ištikimiausiems jo draugams – tai galimybė užsisakyti individualų vaizdo skambutį, kurio metu Raganiukė vaikui paskaitys pasaką, pavedžios po teatrą, atsakys į visus mažojo draugo klausimus bei tik jam išduos vieną kitą teatro paslaptį.


Dėmesys mažiausiems

Dar vienas pasirinkimas – Vilniaus mažasis teatras. Bendradarbiaudamas su nauju interaktyvių renginių kanalu „Stage on“, jis kviečia į spektaklių vaikams tiesiogines transliacijas. Gegužės 10 d. vykusi pirmoji režisierės Gintarės Latvėnaitės spektaklio „Manai batai buvo du“ transliacija subūrė jaunuosius žiūrovus, kurie nuotaikingai praleido laiką ir noriai įsitraukė į spektaklio veiksmą. Gegužės 17 d. vyks spektaklio „Manuliukai“ transliacija, į kurią kviečiami patys mažiausieji.

Vilniaus mažasis teatras džiaugiasi galėdamas prisijungti prie kanalo „Stage on“ iniciatyvos ir parodyti gyvus teatro pasirodymus žiūrovams, esantiems namuose. Pirmoji spektaklio vaikams transliacija gegužės 10 d. parodė, kad pramogų išsiilgę mažieji žiūrovai kartu su tėveliais džiugiai naudojasi išmaniomis alternatyvomis.

Gintarė Latvėnaitė

Gintarės Latvėnaitės režisuotas spektaklis „Mano batai buvo du“ kvietė vaikus šokti, dainuoti, atkartoti aktorių veiksmus. Vilniaus mažojo teatro aktoriai džiaugiasi ir dėkoja aktyviai įsitraukusiems vaikams, su kuriais galėjo bendrauti su specialių ekranų pagalba.

Jau gegužės 17 d. 12 val. vyks dar vieno spektaklio vaikams tiesioginė transliacija. Kanalas „Stage on“ rodys Gintarės Latvėnaitės spektaklį „Manuliukai“, skirtą 6–36 mėn. vaikams. Tai judesio, muzikos ir spalvų spektaklis, kuriame naudojami gestų kalbos girdintiems vaikams principai. Anot spektaklio kūrėjų, moksliškai įrodyta, kad gestų kalba padeda efektyviau bendrauti, kol vaikas dar nekalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)