Tinklalapis fatherly.com pateikė 7 priežastis, dėl ko dažniausiai įvyksta skyrybos.

1. Įsitikinimas, kad susituokus viskas išsispręs.

Paplitęs įsitikinimas, kad santuoka – viso ko sprendimas ir išeitis. „Vienas iš klaidingiausių įsitikinimų yra manymas, kad santuoka – tarsi kokia stebuklinga piliulė, – teigia šeimos teisės advokatė Libby James. – Puikus pavyzdys – ištekėti už mėgėjo siausti vakarėliuose. Užsimovus sutuoktuvių žiedą ant piršto, pomėgis šėlti nedingsta.“

2. Problemos su sutuoktinio giminaičiais.

„Draugystės etapu mes labiau stengiamės. Jūs tarsi vaikštote ant pirštų galų, ypač bendraudami su priešingos pusės giminaičiais, – teigia šeimos teisės advokatė Doreen Olson. – Taigi jūs dažnai nutylite savo nuomonę, nesiginčijate. O kas nutinka, kai susituokiate? Esu mačiusi daug trinties.“

3. Religiniai skirtumai

Pasimatymų laikotarpiu religija neretai pamirštama. Metinės šventės dažniausiai švenčiamos atskirai, o šeimos tradicijos nevaidina svarbaus vaidmens kasdieniame poros gyvenime. O kai santykiai darosi rimtesni, religijos ir tradicijos darosi svarbesnės. Tad jei sutuoktiniai turi skirtingų įsitikinimų, laukia sunkumai.

4. Skirtingi planai

Jei norite išsaugoti santuoką, čia, kaip ir visur gyvenime, reikalingas planas, be to, toks, dėl kurio sutartų abu. Pasak specialistų, absoliučiai skirtingi planai nežada jaunai šeimai nieko gero. Prieš tuokiantis patartina aptarti svarbius dalykus, pvz., kiek vaikų norite, taip pat finansus, religiją, išsilavinimą, bendravimo dažnumą su giminaičiais.

5. Atsiradęs atotrūkis

Buitis greitai įsiterpia į santuoką – darbas, vaikai, įvairūs įsipareigojimas susilpnina ryšį tarp sutuoktinių, ypač pradžioje, kai pasimatymus staiga pakeičia kasdienybė.

6. Neaptariate paskolų klausimo

Finansai – dažnai sutuoktinių nesutarimų priežastis, nesvarbu, ar jūs susituokę penkerius, ar 20 metų. Na o studijų metu paimtos paskolos gali būti nelengva našta santuokos pradžioje.

7. Nesikalbate

Santuokoje ir gyvenime kartais būna sunku. Jei kažkuriam iš sutuoktinių atrodo, kad jie pernelyg apkrauti, ilgainiui atsiras problemų. Problemos bus dar gilesnės, jei žmogus jausis pernelyg apkrautas ir tylės. Pasak šeimos teisės specialistų, labai dažnai vienam iš partnerių pasiskundus dėl per didelės naštos, kitas nustemba ir klausia: „Kodėl nieko nesakei?“ Patarimas – bendraukite, kalbėkitės. Jei atrodo, kad tuoj palūšite, jokiu būdu netylėkite, partneris turi apie tai žinoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)