Pasitelkęs Gyventojų registro, kuriame kaupiama pagrindinė informacija apie Lietuvos gyventojus, duomenis Registrų centras sudarė populiariausių gimimo dienų dešimtuką. Šiomis dienomis žvakutes ant torto užpučia tūkstančiai jubiliatų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmąjį trejetuką sudaro gegužės mėnesį gimę jubiliatai. Apskritai gausiausia gimtadieniais diena metuose šiuo metu yra gegužės 5-oji – šią dieną savo gimimo dieną švenčia daugiau kaip 6,7 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Gegužės 5-ąją gimė ne viena istorinė asmenybė, pavyzdžiui, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Jurgis Šaulys ar Lietuvos lenkų kompozitorius ir dirigentas Stanislovas Moniuška.

Nedaug nuo gegužės 5-osios pagal jubiliatų gausą atsilieka gegužės 11-oji ir gegužės 17-oji – šiomis dienomis savo gimtadienius švenčiančių yra po beveik 6,7 tūkst. gyventojų.

Gausiu jubiliatų skaičiumi taip pat gali pasigirti liepos 10-oji bei liepos 11-oji – šiomis dienomis gimė po maždaug 6,6 tūkst. Lietuvoje gyvenančių asmenų. Nemažai sukaktuvininkų turi birželio 27 ir 28 dienos bei liepos 8-oji.

Populiariausių gimtadienių dešimtuką užbaigia dar dvi pavasario datos – tai balandžio 20 diena ir balandžio 26-oji.

Žvelgiant į atskirų miestų skaičius matomos skirtingos gimtadienių šventimo tendencijos. Štai Vilniuje gausiausias gimtadienių yra vidurvasaris – būtent liepos mėnesį savo gimimo dienas švenčia daugiausiai vilniečių. Gyventojų registro duomenimis, populiariausios gimtadienių datos sostinėje yra liepos 20-oji, liepos 8-oji ir liepos 24-oji.

Kaune ir Klaipėdoje švenčių mados kiek skiriasi. Kaune daugiausiai asmenų sveikinimų sulaukia gegužės 6-ąją, liepos 11-ąją ir sausio 1-ąją, Klaipėdoje – gegužės 3-ąją, gegužės 22-ąją ir liepos 27-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)