Kaip rašo portalas newsweek.com, tėvas Omveeris Singhas teigė, kad vardas veiks kaip šeimos „indėlis“ kovojant su koronavirusu. Kūdikis gimė Utar Pradeše, Šiaurės Indijos valstijoje.

„Visi kovoja su virusu... nuo mūsų ministro pirmininko iki paprastų žmonių. Šis vardas yra mūsų indėlis“, – laikraščiui sakė Singhas.

Jis taip pat paaiškino, kad vardas bus būdas prisiminti pandemiją. „Sanitizer (dezinfekcinis skystis – red.past.) yra vienas iš geriausių būdų apsisaugoti nuo užsikrėtimo koronavirusine infekcija“, – sakė Singhas. „Mes prisiminsime šį periodą, kai pasakysime jo vardą“.

Tai nėra vienintelis kūdikis, pavadintas pandemijos padiktuotu vardu.

Balandžio 9 d. Sheopur rajone Madhya Pradesh mieste, esančiame centrinėje Indijoje, pora nusprendė savo naujagimį pavadinti „Lockdown“, skelbia „The Times of India“. Šis sprendimas buvo priimtas per 21 dieną trunkantį karantiną, kuris buvo būtinas, norint sustabdyti viruso plitimą.

Kai ligoninės personalas paklausė tėvų, ar jie tikrai nori įrašyti šį vardą į vaiko gimimo liudijimą, motina Manju Mail pasakė: „Taip, jis yra Lockdownas, nes jis gimė izoliacijos laikotarpiu“.

„Mano sūnus ir mūsų šeima prisimins šį krizės laiką visą savo gyvenimą. Tai yra reikšmingas vardas“, – sakė tėvas Raghunathas.

Dar viena pora Chhattisgarh mieste, Centrinės Indijos valstijoje, savo naujagimius dvynukus pavadino Corona ir Covid. „Ankstyvomis kovo dienomis mane palaimino dvyniai – berniukas ir mergaitė. Mes juos pavadinome Covidu ir Corona“, – „Press Trust“ pasakojo motina Preeti Verma. iš Indijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)