Tinklalapis babygaga.com pateikė 10 dalykų, kuriuos reikia apgalvoti kiekvienai (-am) mamai ar tėčiui, kurie vaikus augina vieni, prieš išeinant į pasimatymų trasą.

1. Pagalba suguldant vaikus

Kadangi dažniausiai pasimatymai vyksta vakare, labai svarbu susirasti pagalbą suguldant ir prižiūrint vaikus, kol jūsų nebus. Negalima leisti, kad jūsų asmeninis gyvenimas sutrikdytų įprastą jūsų vaikų režimą.

2. Santykiai su buvusiuoju (-iaja)

Prieš apsisprendžiant ieškoti naujų santykių (ar į juos leistis), ypač kai yra vaikų, labai svarbu, kad mama (ar tėtis) viską iki galo išsiaiškintų su buvusiuoju (-iąja) – taip išvengsite nesusipratimų su naujais kandidatais. Kaip ir kiekvienuose santykiuose, buvusieji turi potencialą pakenkti naujiems santykiams – nebūtinai tiesiogiai (galbūt jis arba ji vis dar užima svarbią vietą jūsų širdyje). Tad prieš leisdamiesi į naują širdies nuotykį, nuoširdžiai sau atsakykite, ar naujų santykių ieškote ne tam, kad atkeršytumėte ar kažką įrodytumėte buvusiajam (-iajai).

Gėlės

3. Nuovargis

Būkime sąžiningi – vienai (-am) auginti vaikus yra nelengva. Tad prieš įsiliejant į pasimatymų ir naujų santykių sūkurį, paklauskime savęs, ar turime tam energijos? Ar turime vietos savo dienotvarkėje naujam žmogui ir santykiams su juo?

4. Finansai

Vienam (-ai) auginti vaiką nelengva ir finansiškai, tad vertėtų įvertinti, ar galite šiuo metu sau leisti „užklasines“ pramogas. Jei nelabai, ko reikėtų imtis, kad tai tai taptų įmanoma?

5. Smagumas

Pasimatymai turi būti smagūs. Taškas. Jei mama (ar tėtis) jau jaučiasi smagiai būdama (-as) viena (-s), ir mėgaujasi augindma (-s) vaikus, tada ji (jis) jau yra pasirengusi (-ęs) žengti į pasimatymų su naujais žmonėmis pasaulį. Bet jei ji (jis) jau nebeatsimena, kas yra džiaugsmas, ir pasimatymus mato kaip būdą susigrąžinti smagumą į savo gyvenimą, ko gero tikslas nėra tinkamas. Be abejo, pasimatymai turi būti smagus prasiblaškymas, tačiau pozityvumas santykiuose turi sklisti iš abiejų partnerių – tokia dinamika, kai vienas linksmina, o kitas laukia, kol bus pralinksmintas, retai pasiteisina.

6. Lankstumas

Lankstūs turi būti ir mamos, ir jos potencialaus pratnerio lūkesčiai. Kadangi vaikus auginame vienos, mums vienoms tenka spręsti visas problemas ir netikėtumus (pavyzdžiui, vaiko liga, renginys mokykloje, problemos darželyje, tiesiog užsispyrimo priepuolis ir pan.). Dėl to ne visuomet galime atvykti į pasimatymą tada, kai susitarėme. Taigi, prieš leidžiantis į pasimatymų maratoną, reikėtų rimtai apsvarstyti, ar galite pakankamai lanksčiai reaguoti į aplinkybes. Taip pat ne mažiau svarbu pasikalbėti apie tai su potencialiu naujuoju partneriu.

7. Mamos jausmai

Leidžiantis į naujų santykių teritoriją svarbu ne tik kaip mama atrodo, bet ir kaip jaučiasi. Kiek laiko praėjo nuo išsiskyrimo su vaiko tėčiu? Ar jau užgijo žaizdos? Tad prieš sutikdama eiti į pasimatymą, visų pirma nuoširdžiai sau atsakykite, ar tikrai esate pasiruošusi.

8. Vaiko jausmai

Jei jūsų vaikas dar labai mažas, jis ko gero dar neturės nuomonės apie žmogų, su kuriuos jūs nusprendėte susitikinėti. Bet jei vaikas jau paaugęs, neskubėkite iškart jo pažindinti su nauju žmogumi, nes vaikas gali prie jo prisirišti, ir užduoti klausimus, kuriems pradiniame etape dar nebūsite pasiruošę.

Taigi, prieš leidžiantis į naujas teritorijas, visų pirma pagalvokite, kaip dėl to gali jaustis jūsų vaikas.

9. Lūkesčiai

Žinoma, gyvenimas pilnas staigmenų, viskas jame keičiasi, tačiau labai sveika prieš pradedant vaikščioti į pasimatymus, nusibrėžti, kokie jūsų lūkesčiai, ko iš jų tikitės šiuo gyvenimo laikotarpiu.

10. Drabužiai

Galbūt tai vienas iš paviršutiniškiausių dalykų šiame sąraše, tačiau į jį būtina atsižvelgti. Tapę tėvais mes dažniausiai visą dėmesį sutelkiame į mažylio poreikius, o mūsų pačių poreikiai ir įpročiai atsiduria antrame plane. Kūdikį auginančios mamos dažniausiai rengiasi kuo patogiau – kuriam laikui pamiršta kostiumėlius, sukneles ir šilkines palaidines, ir rengiasi maitinti netrukdančiais marškinėliais ir laisvomis kelnėmis. Svarbiausia, kad ši laikina mada nevirstų naująja norma, ypač jei ketinate vėl vaikščioti į pasimatymus. Prieš ryžtantis pokyčiams asmeninio gyvenimo srityje, peržiūrėkite ir įvertinkite savo garderobą. Juk nesinori į pirmąjį pasimatymą ateiti su nuskalbtais ir išterliotais marškinėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)