Vytautė Žilinskaitė, Kelionė į Tandadriką

Knygos

Išmonės ir nuotykių nestokojanti Vytautės Žilinskaitės apysaka nukelia į šaltą Naujųjų metų naktį. Vieniši, nuskriausti ir likimo valiai palikti žaislai gūdžiame miške atranda kosminį laivą, iš nesvetingos Žemės skraidinantį į žaislų planetą Tandadriką. Žaisliniai bičiuliai surizikuoja leistis į kelionę, tačiau nė vienas nenutuokia, kad čia jiems teks patirti ne vieną išbandymą, lemsiantį tolesnę draugystę.

Salomėja Nėris, Eglė žalčių karalienė

Knygos

„Eglė žalčių karalienė“ – vienas unikaliausių lietuvių tautos pasakojimų, atspindintis mūsų tautos labai gilias ir senas kolektyvinės pasąmonės struktūras. Eiliuotas šios pasakos variantas – Salomėjos Nėries poema „Eglė žalčių karalienė“ – vaikų literatūros ekspertų sudarytame Reikšmingiausių lietuvių autorių knygų vaikams šimtuke užėmė garbingiausią pirmą vietą. Tobulą šios eiliuotos pasakos skambesį pripažino literatūros specialistai ir mėgėjai. Džiugu, kad šis kūrinys gavo modernius spalvotus drabužius – Redos Tomingas iliustracijas. Dailininkė puikiai perteikė šio nemirtingo kūrinio dvasią, tai labai džiugina!

Salah Naoura, Siurbt-šliurpt 23. Dulkių siurblys puola

Knygos

Nuo tada, kai Piteliai įsigijo dulkių siurblį „Siurbt-šliurpt 23“, Laura su Robertu nebeatpažįsta savo mamos. Ji kaip apsėsta siurbia viską, kas pasitaiko kelyje, nuo dulkelės iki sodo pavėsinės. Kas gi jai pasidarė? Ir kas tie baltieji ponai, iš savo baltų lagaminėlių traukiantys ne tik valymo reikmenis, bet ir lašiukus auksiniuose buteliukuose?

Vaikai drauge pasiryžta atskleisti abejotinos firmos „Švaruolis“ paslaptį ir patenka į didžiulės dykumos imperijos spąstus.

Niels van Hove, Aš galiu! Kaip pasitikėti savimi ir įveikti kasdienes problemas

Knygos

Keitė – sportiška ir linksma mergaitė. Jai gerai sekasi mokykloje, turi daug draugų. Bet kaip ir kiekviena mergaitė, Keitė namuose ar mokykloje susiduria su įvairiomis nemaloniomis situacijomis. Kartais įvykiai klostosi ne taip, kaip norėtųsi...

Knygelė skirta visiems 4–8 metų vaikams ir jų tėveliams.

„Nesėkmės baimė, problemų sprendimų įgūdžių stoka – vieni didžiausių vaikų iššūkių, su kuriais susiduriu psichologo kabinete. Ši knygelė gali tapti puikia pagalba vaikams ir jų tėvams mokantis įgūdžių, kurie bus itin svarbūs norint gyventi sveikai, sėkmingai ir laimingai", – sako vaikų psichologė, vaikų psichologijos centro „Laimingas vaikas“ įkūrėja ir vadovė Milda Karklytė-Palevičienė.

Lina Žutautė, Monstropedija su Kake Make

Knygos

Ar pamenate Kakės Makės gimtadienio svajonę? Kai ji labai labai norėjo, kad į gimtadienį ateitų MONSTRAI? Ką gi – svajonės VISADA pildosi. Monstrai ATVYKO!

Šioje Monstropedijoje Kakė Makė ieško atsakymų į klausimus apie paslaptingą monstrų pasaulį.

Ar monstrai iš tiesų egzistuoja, ar jie tėra išgalvoti? Kaip jie gimsta? Ką valgo ir kur gyvena? Kokią šukuoseną mėgsta ir... KAS JIE TOKIE apskritai YRA?

Viena aišku – monstrai gyvena kažkur tarp mūsų. Gal net mumyse.

Kakė Makė kviečia atsiversti Monstropediją ir viską po truputėlį išsiaiškinti...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)