Tinklaraštis „Nėra blogo oro" pasidalijo trimis vietomis aplink Vilnių, kur galima nuvykti ir nesusidurti su būriu žmonių.

Vos 20 min. automobiliu nuo Vilniaus Nemenčinės link, tarp seno pušyno, rasite 3 nuostabius parkelius/pažintinius takus:

  • Kurie vienas nuo kito nutolę per keletą kilomentrų, tad galite aplankyti visus išsyk, ar per kelis kartus.
  • Visi takai tikrai paliks įspūdį vaikams, medinės skulptūros, pušys, o viename iš jų dviaukščiai žaidimų nameliai su didelėmis čiuožyklomis!
Pažintiniai takai



Pasakiškių parkelis/pažintinis takas

Trumputis, vos pusės kilometro ilgio, bet su nuostabiomis išdrožtomis miško žvėrelių skulptūromis, kurios paliko didžiausią įspūdį, labai dailios ir tikroviškos!

Viso yra 6 skulptūros ir kelios pavėsinės iškylai, tad nepamirškite įsidėti sumuštinių! Pridedu nuorodą kaip jį rasti, nes keliaujant miškais ir gyvenvietėm, jokių nuorodų nerasite: Pasakiškių gatvė 7, nuoroda ČIA.

Sakiškių parkelis

Čia rasite ne tik trumpą pažintinį taką, keletą medinių skulptūrų, puikiai įrengtų pavėsinių, bet ir nuostabią žaidimų aikštelę, dviaukščius namelius su didžiule čiuožykla nuo kurios smagiai čiuožėm ir mažiausi, ir didžiausi.

Pažintiniai takai

Parkelį pasieksite Nemenčinės plentu važiuodami į Sakiškes, Pušų alėjoje. Geriausias orientyras statomas naujas namų kvartalas: „Voverių giraitė", jį pravažiavus pasieksite parkelį.

Zamečkavo skulptūrų parkas

Parke yra 1050 kv. m medinių pėsčiųjų takų, stovi 20 skulptūrų, vaizduojančių personifikuotą miško florą ir fauną. Yra vaikų mini žaidimų aikštelė. Ir visa tai apsupta nuostabių pušų, gryno oro ir nedaug žmonių! Gal jau ir žibučių rasite!