Mažiausiai turtų turinti karališkoji šeima

Teeigiama, kad Norvegijos karalius yra pats neturtingiausias monarchas visoje planetoje, todėl nekeista, kad jo šeima gyvena daug kukliau nei kitų Europos šalių karališkosios šeimos. Ir rengiasi jie daug santūriau, palyginti su daugelio monarchų giminaičiais. Kad taip yra, matyti net per oficialias iškilmes, kuriose dalyvauja įvairių šalių kilmingieji.

Karalius Haroldas V viską paaukojo meilei

Norvegijos karaliaus Haroldo V santuoka išskiriama kaip viena iš tvirčiausių. Jo ir žmonos Sonjos ryšys toks stiprus, kad net gimtadienius abudu švenčia tą pačią dieną. Šie žmonės susipažino per bendro draugo surengtą vakarėlį. Sonja kitados dirbo konsultante parduotuvėje ir svajojo tapti mados dizainere. Jos ir karaliaus slapta meilės istorija tęsėsi net devynetą metų.

Karaliaus sūnus vedė vienišą motiną

Norvegijos karaliaus sūnus princas Haakonas, tiesą sakant, pasekė savo tėvo pavyzdžiu – įsimylėjo viename roko muzikos festivalyje sutiktą eilinę merginą. Visgi, kitaip nei santūrioji Sonja, jo išrinktoji – Mette-Marit – buvo siejama su tam tikromis pikantiškomis aplinkybėmis. Moteris augino nesantuokinį sūnų, be to, jaunystėje yra mėginusi nelegalių preparatų.

Šalies visuomenė nebuvo pasirengusi priimti princo sprendimą ją vesti. Atsižvelgdamas į susidariusią padėtį, sosto įpėdinis surengė spaudos konferenciją, per kurią jis ir Mette papasakojo savo meilės istoriją. Poros nuoširdumas papirko Norvegijos žmones – net ir didžiausi cinikai turėjo patikėti, kad jų meilė – tikra ir tyra.

Karališkoji Norvegijos šeima

Princesė Ingrid Alexandra – būsima Norvegijos karalienė

Princesė Ingrid Alexandra išskirtinė yra todėl, kad taps pirmąja šalies karaliene po tam tikrų Norvegijoje įvykdytų reformų. Anksčiau šalį yra valdžiusi tik viena moteris. Taip buvo XIV a. pabaigoje. Taigi, Ingrid Alexandra taps pirmąja Norvegijos karaliene po šešių amžių pertraukos.

Jie neabejingi aplinkosaugos problemoms

Princas Haakonas 15 pastarųjų metų vairuoja elektromobilį. Šeimos rūmuose sumontuota keletas fotovoltinių plokščių, o princo Skaugumo rezidencijoje beveik nėra plastiko. Kronprincas ir jo žmona entuziastingai agituoja žmones rūpintis aplinka ir mažinti sunaudojamo vandens ir elektros energijos kiekį.

Norvegijos karališkosios šeimos atstovai stengiasi nedėvėti drabužių, pasiūtų iš natūralaus kailio. Dėl šios priežasties princo Williamo žmona Kate Middleton labai išsiskyrė su kailine kepure, kai lankėsi Norvegijoje su oficialiu vizitu. Minėtina, kad iki 2025 metų Norvegija ketina visiškai atsisakyti kailio perdirbimo pramonės.

Norvegų kilmingieji dievina paprastumą

Ar galite įsivaizduoti karališkosios šeimos atstovą besinaudojantį viešuoju transportu? Norvegijos piliečių toks vaizdas anaiptol nestebina – jie yra pasirengę traukinyje sutikti kurį nors iš didikų. Karališkosios šeimos nariai neskraido atostogauti į privačias salas, nesislepia už aukštų tvorų ir nesamdo impozantiškai atrodančių apsauginių. Tarkim, pernai vasarą kronprincas su šeima nuvyko į Ibisą ir kaitinosi saulėje kartu su kitas poilsiautojais.

Princesė Martha Louise eina prieš srovę, bet tai nė kiek nepiktina

Ši princesė dažnai pažeidžia protokolą: tarkim, apsimauna plėšytus džinsus, užuot dėvėjusi dailutę suknelę, karstosi po medžius ir svajoja apie eilinio piliečio gyvenimą. Ji atsisakė savo titulo ir valstybės skiriamų pinigų. Dabar ji gyvena įprastame name, vairuoja sunkvežimį ir moka mokesčius. Ji pati prižiūri savo vaikus ir tik retkarčiais naudojasi auklės arba namų valymo agentūrų paslaugomis. Trumpiau tariant, ji elgiasi taip, kaip daugelis norvegų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)