– Papasakokite, kas yra Kitsy, kuri jau nuo šio šeštadienio džiugins Delfi.tv žiūrovus?

– Tai yra edukacinė laida vaikams ir tėveliams. Mūsų startas buvo Youtube platformoje. Pirmiau galvojome apie tarptautinę rinką, nes pamatėme, kad yra daug visokių laidų vaikams, bet jos nėra labai naudingos. Su kolega Laurynu pradėjome kurti laidas anglų kalba įvairiuose žaidimų kambariuose. Bet kas nutiko? Prieidavo tėvai ir prašydavo, kad padarytume ir lietuviškai. Padarėme kartą, du, tris, tada pradėjau kalbėtis su kolegomis, kad gal ir toliau kurkime lietuviškai. Sustabdėme laidas anglų kalba, ir taip prasidėjo mūsų projektas, kuris jau šį šeštadienį pasieks televizijos žiūrovus. Laidoje miksuojame edukaciją su populiariomis tendencijomis, kad patrauktume vaikų dėmesį. Stengiamės nerodyti, kad kažko mokiname, norime, kad žinios būtų perduotos automatiškai besilinksminant.

– Kokių atsiliepimų gaunate dabar iš tėvų?

– Jiems labai patinka. Be to, savo laidose mokome vaikus anglų kalbos. Daugelis sako, kad žiūri visa šeima. Išmoksta visi kažkokių naujų dalykų. To ir siekiame – kad laida būtų visos šeimos. Norime, kad tėvai įsitrauktų į bendrą veiklą, stiprintų ryšį.

– Iš kur pas jus pačias tos žinios apie vaikus, edukaciją, eksperimentus?

– Viską renkame. Labai padeda „Kodėlčiaus enciklopedija“. Internete visokių eksperimentų susirandame.

– Būna nepavykusių?

– O taip. Būna. Bandome kitaip. Nespėjame, nukeliame kitai dienai. Be to, noriu paminėti, kad mums labai svarbu vaiko fizinis aktyvumas. Televizija yra pasyvaus laisvalaikio praleidimo būdas, todėl nusprendėme įtraukti ir sporto valandėlę. Dar mūsų projektas palaiko ekologiją, zero waste idėją, kalbame apie protingą vartotojiškumą. Manau, kad nuo mažens vaikams reikia visa tai aiškinti.

– Į kokio amžiaus vaikus orientuojatės?

– 6-8 metų, bet žiūri ir 5, ir 12 metų vaikai.

– Kviečiate į laidas ir vaikus, nesunku susibendrauti su jais?

– Iš pradžių mes apsišildome visą auditoriją, pažaidžiame žaidimus. Norime, kad filmavimo metu visi jaustųsi laisvai. Kiekvienas narys tampa kūrybininkas. Taip pat ir vaikai. O jų elgesio nesurežisuosi.

– Tai ką nuo šiol matysime jūsų laidose?

– Youtube rodytos laidos buvo kur kas trumpesnės, dabar laida truks 25 minutes. Dabar darysime daugiau eksperimentų, įtrauksime vaikus, pateiksime daugiau įdomios informacijos apie vieną ar kitą temą, keisime lokacijas.

– Kokias dar temas planuojate?

– Neslėpsiu, daugiausiai dėmesio sulaukia „Kodėlčiaus enciklopedijos“ temos. Pavyzdžiui, apie kūno dalis, kodėl mes pamirštame. Kaskart kalbamės ir su specialistais, nes nesame visažiniai, norime, kad informacija, kurią pateikiame, būtų teisinga. Jei kino tema, tai kalbame su kino žmonėmis, jei kosmosas – tai su planetariume dirbančiais žmonėmis.

– Kaip vertinate laidų vaikams pasirinkimą Lietuvoje?

– Mažas. Gal dėl to mums ir pavyko tapti pastebėtais. Be to, mes planuojame ne tik laidas, bet ir gyvus susitikimus su vaikais. Tad planų ateičiai yra nemažai, tereikia judėti į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)