Pateikiame knygų apžvalgą:

Luca De Leone, Paolo Mancini, Atverk ir sužinok. Jausmai

Knygos

Tai gausiai iliustruota knyga mažiesiems skaitytojams ir jų tėveliams. Vaikai, atsivertę knygą, susipažins su dažniausiai užklumpančiais jausmais. Pyktis, liūdesys, baimė, pasibjaurėjimas, drovumas, džiaugsmas... Knygoje paprastai ir suprantamai paaiškinta, kaip pažinti šias emocijas ir išmokti jas suvaldyti.

Marius Poškus. Ką aš jaučiu. Jausmų žinynas 5-8 metų vaikams

Knygos

Ši jausmų knygelė ypatinga – ji dvipusė. Vienoje pusėje – malonūs jausmai, kitoje – ne tokie malonūs. Tačiau tai nereiškia, kad jie blogesni! Kiekvienas jausmas – tai atskiras personažas, ir juos pažinęs vaikas nesunkiai galės susidraugauti.

Knygos autorius Marius Poškus yra paprastas žmogus. Jis, taip pat kaip ir visi, kartais bijo, pyksta, nerimauja, smalsauja, džiaugiasi ir myli!

„Knygoje tiksliai, šmaikščiai ir subtiliai kalbama apie jausmus: kas jie tokie ir kaip su jais susidraugauti. Patraukli knygos idėja, smagūs piešinukai padeda vaikui suprasti ir priimti savo pyktį, nerimą ar baimę, tik reikia žinoti, ką su jais daryti. O čia parašyta ir tai, ką daryti...“, – sako psichologė psichoterapeutė, Paramos vaikams centro steigėja ir vadovė Aušra Kurienė.

Nicola Kinnear, Kaip kiškis mokėsi drąsos

Knygos

Kiškiui Leonui trūksta drąsos, o jo draugė Luna tiesiog dievina nuotykius. Luna kviečia Leoną eiti kartu į mišką, tačiau Leonas ir vėl mieliau lieka namuose. Luna supyksta ir sušukusi, kad jam reikia būti bent šiek tiek drąsesniam, išeina. Nusiminęs kiškis pasiryžta išlįsti iš urvo ir susirasti draugę.
Ar jis išdrįs apginti Luną nuo didelio ir baisaus vilko?

Autorė Nicola Kinnear pasakoja, kad tai pasakojimas apie tai, kad esame kur kas drąsesni, nei mums atrodo. „Šitai ir pati sau turiu vis priminti, kad išdrįsčiau daugiau rizikuoti! Vaikystėje buvau kur kas drąsesnė nei dabar, todėl, manau, tiek Leonas, tiek Luna atspindi skirtingas mano pačios savybes. Vaikystėje labai mėgau leisti laiką su gyvūnais ir man tikrai pasisekė – turėjau jų ne vieną. Mano šeima suteikė namus galybei šunų, kačių, jūrų kiaulyčių, smiltpelių ir triušių. Mano knygelių iliustracijose visad atsiranda kokių nors gyvūnėlių, todėl nieko keisto, kad nusprendžiau parašyti knygą vien apie juos.

Šiuo metu dirbu iš namų Kente, pro langą stebėdama pastatus ir sodus. Kartais man kompaniją palaikyti mėgsta mano katė Tilė!“, – pasakojo autorė.

Lizzie Cox, Berniukams: apie tai

Knygos

Plaukai ima želti visur, odą apninka spuogai, o mergaitės staiga ima atrodyti nebe tokios erzinančios... Kas vyksta?

Būkime atviri, vaikinai, kartais reikia vien tik faktų. Brendimas neretai būna tarsi tikras pasivažinėjimas amerikietiškaisiais kalneliais, bet jis gali būti gerokai lengvesnis, jei žinai, ko tikėtis. Todėl gali atsipalaiduoti, nes šioje knygoje rasi patarimų apie viską, ką tau reikia žinoti: nuo skutimosi iki visuomeninio gyvenimo!

Lizzie Cox, Mergaitėms: apie tai

Knygos

Plaukai riebaluoti, spuogai nusėjo visą veidą, o šeimos nariai staiga ėmė varyti tave iš proto... Kas vyksta?

Būkime atviros, kartais reikia tik faktų. Augant neretai tenka pasivažinėti amerikietiškaisiais kalneliais, bet gali būti gerokai lengviau, jei žinai, ko tikėtis. Todėl gali atsipalaiduoti, nes šioje knygoje rasi patarimų apie viską, ką tau reikia išmanyti: nuo liemenėlės iki požiūrio į savo kūną!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)