Štai pagrindinės 2020 m. auklėjimo tendencijos, rašo tinklalapis babygaga.com.

Prioritetas – sveikata

Tėvai jau nebeignoruoja savo mažųjų sveikatos reikalų. Prieš imdamiesi gydymo, jie visų pirma nuodugniai išstudijuoja visą prieinamą medžiagą.

2020 m. vis daugiau tėvų sąmoningai rinksis, kuo maitinti savo vaikus, kuo juos rengti ir kokį poveikį maisto ir drabužių bei kitų daiktų kokybė turi vaikui. Tėvai rinksis produktus, kurie gerina vaikų sveikatą ir skatina smegenų vystymąsi.

Neutralūs lyčių požiūriu vardai

2020 m. populiariausi bus neutralūs lyčių požiūriu vardai – bent jau anglakalbėse šalyse. Čia šiuo metu populiarėja tokie ir mergaitėms, ir berniukams tinkantys vardai, kaip Rowan, Shea, Ellis.

Abiem lytims tinkami drabužiai

Vienas iš įdomiausių dalykų auginant vaikus – kurti savo atžaloms garderobą. Šiemet madingiausi bus drabužiai, kuriuos gali dėvėti ir mergaitės, ir berniukai – paprasto kirpimo, neutralių spalvų, marginti abiem lytims tinkančiais raštais. Pamirškite rožinius ir žydrus atspalvius ir rinkitės neutralesnius atspalvius – ir madingiau atrodysite, ir rytais daug greičiau susiruošite į darželį ar mokyklą.

Naminis maistas kūdikiams

Šiemet tėvai nebepirks tyrelių savo kūdikiams parduotuvėje – gamins ją patys, iš šviežių, paprastų, vietoje auginamų produktų, taip pat patys keps vaikams sausainius. Vaikai mėgausis šviežiu maistu, o tėvai bus ramūs, žinodami, kad vaikas gauna kokybišką ir saugų maistą.

Neutralios lyčių požiūriu vakarėlių temos

Vyraujanti tema – neutralumas lyčių atžvilgiu – neaplenks ir vakarėlių.

Temų tokiems vakarėliams yra nemažai – pavyzdžiui, „Lego“, „Troliai“ arba „Superherojai“. Vėlgi, jokių žydrų ar rožinių spalvų – jos nebus naudojamos nei dekoro elementams, nei maistui.

Daugiau žaidimo erdvių lauke

Žaidimų kambariai – puikus laisvalaikio leidimo būdas šaltuoju metų laiku, vis dėlto nieko nėra geriau už veiklas lauke. 2020 m. žaidimo erdvės lauke sparčiai populiarės, nes visi tėvai nori, kad vaikas kuo daugiau būtų gryname ore, ir kuo mažiau sėdėtų namie, įbedęs akis į ekraną. Tai gali būti specializuotos erdvės, o gal tiesiog kiemas, kur susirinkę vaikai žaidžia spontaniškus žaidimus.

Mažiau ekranų, daugiau audio knygų

Pastaruoju metu – kokius dvejus metus – vis didesnį populiarumą įgyja audio knygos. Tai tobula alternatyva elektroniniams įrenginiams, kurie tik išblaško mažųjų dėmesį. Klausydamiesi įrašytų knygų, vaikai praleis mažiau laiko prie ekranų.

Abiem lytims tinkamas vaikų kambarys

Vaikų kambariai šiais laikais įrengiami taip, kad tiktų ir berniukui, ir mergaitei. Vyrauja neutralių spalvų paletė ir tokios tekstūros, kaip medis, geležis, daug žalumos. Jokių rožinių sienų ar žydrų baldų.

Mokymas namuose

Daugybė tėvų nori mokyti savo vaikus namuose – taip jie gali patys kontroliuoti vaiko įgyjamas žinias, be to, įtraukti į mokymo programą papildomų dalykų, pavyzdžiui, mokymą apie konkrečią religiją.

Edukacinės kelionės

Šiemet galite lavinti vaikus per atostogas – į edukacines keliones galima leistis ne tik užsienyje, bet ir savo šalyje. Tokią kelionę galima susiorganizuoti ir patiems – nusivežkite vaikus į tokią vietą, kur jie pagilins žinias savo apie pasaulį, kur prasiplės jų akiratis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)