Nuo to, kaip prižiūrėti kūdikius, kaip atpažinti ir patenkinti jų poreikius, iki to, kaip bendrauti su paaugliais – temų spektras pateikiamose knygos labai įvairus. Geriausia tai, kad jos tik ne tik mamos, kaip įprasta manyti, bet ir tėčiams.

Pateikiame knygų apžvalgą.

Gabrielė Germanavičienė, Dėmesinga tėvystė

Knygos

Knygos autorė, daugiau nei dvidešimt metų tėvystės patirtį turinti keturių vaikų mama, gydytoja psichiatrė, dėmesingo įsisąmoninimo tėvystėje mokytoja Gabrielė Germanavičienė itin profesionaliai, tačiau be galo nuoširdžiai, suprantamai ir gyvai dalijasi gausiomis, puikiai susistemintomis teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, neabejotinai padėsiančiomis tapti geresniais tėvais ir laimingesniais žmonėmis.

„Vedu dėmesingo įsisąmoninimo įgūdžių ir dėmesingo įsisąmoninimo tėvystėje grupes. Kaip auginti vaikus, kad jie užaugtų tokie sveiki, kokie tik galėtų: ir fiziškai, ir psichiškai? Ieškodama atsakymo į šį klausimą, supratau, kad pirmiausia turime... padėti patys sau“, – sako knygos autorė.

Algimantas Alfonsas Vingras, Jurgita Grikinienė, Roma Jusienė, Virginija Žilinskaitė, Vaikas auga

Knygos

Šią knygą galima drąsiai pavadinti tėvų enciklopedija. Būtent čia tiek mamos, tiek tėčiai ras svarbiausią informaciją apie vaiko auginimą. Čia praktinė informacija, kuri pravers jau susilaukus kūdikio ar dar besilaukiant jo.

Būtina paminėti, kad knygos autoriai visi yra diplomuoti mokslų daktarai ir savo sričių profesionalai, todėl pateiktos informacijos nereikės tikrinti mamyčių forumuose.

Ką skaitytojas čia ras:

  • Kaip naujagimį, kūdikį, mažą vaiką auginti sveiką?
  • Kodėl žindymas niekuo nepakeičiamas?
  • Kaip atpažinti dažniausius negalavimus ir suteikti pirmąją pagalbą?
  • Kodėl vaikus būtina skiepyti?
  • Kaip mažajam tyrinėtojui sukurti saugią aplinką?
  • Ko ir kiek duoti valgyti? Kaip elgtis su nevalgiu mažyliu?
  • Ko reikia, kad vaiko miegas būtų ramus?
  • Kaip padėti vaikui prisitaikyti prie darželio?

Gary Chapman, Ross Campbell, Penkios vaikų meilės kalbos

Knygos

Ilgametė abiejų autorių šeimų konsultavimo patirtis, iliustruojama konkrečiais pasakojimais, ir išmintingi patarimai padės išreikšti jausmus vaikui suprantama meilės kalba ir pateiks daug pasiūlymų, kaip būti geriems tėvams.

„Žmonių santykiai nuostabūs tuo, kad jie nėra statiški. Visada yra galimybė padaryti juos geresnius. Kuriant artimesnius santykius su savo mažyliu, paaugliu ar suaugusiu vaiku gali prireikti nugriauti sienas ir pastatyti tiltus – tai labai sunkus, bet atpildą suteikiantis darbas“, – sako Gary Chapmanas ir Rossas Campbellas.

Ši knyga – tai meilės kalbų kursai tėvams, mokytojams ir kitiems žmonėms, mylintiems vaikus ir dirbantiems su jais.

Giedrė Augustauskienė, Rūta Prialgauskienė, Diagnozė – blogmamė. Nebijančioms pasakyti: aš ne ideali

Knygos

Tai šmaikštus dviejų mamų požiūris į motinystę. Nėštumas, motinystė, gimdymas – gražiausi moters gyvenimo laikotarpiai. Ar tikrai? Šioje tobulų mamų eroje dažna bijo prisipažinti, kad ko nors nežino, nemoka ar daro priešingai, nei rašoma knygose. Tokios mamos dažnai sulaukia „geresnių“ mamų smerkimo ir kritikos. Todėl kaip gaivaus oro gurkšnis, kaip realybės gūsis į rožinių akinių karalystę beldžiasi blogmamės. Jos nebijo garsiai pasakyti: „Aš nesu tobula. Aš daug ko nemoku, daug ko nežinau.“ Visos nori būti geriausios, bet į viską vertėtų žvelgti šiek tiek paprasčiau.

Ši knyga visoms toms, kurios netelpa į supermamyčių rėmus. Toms, kurios moka į savo kasdienybę pažiūrėti šmaikščiai, geba pasišaipyti iš savęs ir savo vaikų. Tai toli gražu ne patarimų rinkinys, kaip tapti geriausia mama pasaulyje, greičiau žvilgsnis į tikrą, nesuvaidintą motinystę kitu – blogmamišku – kampu.

Blogmamių įžvalgas išsamiai komentuoja ginekologė Gintarė Čipinienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)