Kaip rašo tinklalapis babygaga.com, kai kuriose pasaulio vietose vyriausybė ėmėsi diktuoti, kiek kūdikių kiekvienai vedusiai porai leidžiama turėti. Pavyzdžiui, aštuntajame dešimtmetyje Kinijoje buvo priimtas „vieno vaiko įstatymas“, kuriuo buvo siekiama sumažinti gyventojų skaičiaus augimą. Nuo 2010-ųjų šis skaičius išaugo iki dviejų vaikų poroje.

Politika tikrai ne visur tokia pati. Štai Vengrijoje gyvenantiems žmonėms dabar siūlomi nemokami vaisingumo gydymo būdai, siekiant padidinti gimstamumą. Per pastaruosius porą dešimtmečių gyventojų skaičius šioje šalyje gerokai sumažėjo. Todėl Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas paskelbė apie naują šalies iniciatyvą, kuri, tikimasi, artimiausiu metu padidins skaičių.

Skelbiama, kad vaisingumo procedūros nuo vasario 1 dienos taps nemokamos. Tačiau tai ne vienintelė Vengrijos vyriausybės idėja, kaip didinti gyventojų skaičių. Ministras pirmininkas taip pat pareiškė, kad „moterys, pagimdžiusios keturis ar daugiau vaikų, gali būti atleistos nuo pajamų mokesčio visam gyvenimui, taip pat visos poros, turinčios tris ar daugiau vaikų, turės galimybę gauti tam tikras paskolas“.

Kalbėdamas apie norą padidinti gimstamumą, Viktoras labai aiškiai parodė, kad jis nenori didinti imigracijos, nes baiminasi, kad trūks laisvų darbo vietų.

Kol kas nėra išleista kokių nors gairių, kam bus suteikta teisė į šias nemokamas vaisingumo procedūras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)