Kaip rašo tinklalapis dailymail.co.uk, berniuko motina Bonnie Miller (41) nelinkusi pasiduoti. Ji teigia, kad tai yra diskriminacija, nes mergaitės gali turėti ilgus plaukus, o berniukai – ne. Moteris pateikė peticiją, reikalaudama vyriausybės išbraukti tokias taisykles.

„Mums sakoma, kad turime būti tolerantiški ir atviri įvairovėms. Tačiau ši politika vaikus moko, kad jie negali būti kitokie“, – sakė Bonnie iš Fulhamo, vakarų Londono. Ji ragina atsisakyti tokios „pasenusios praktikos“ mokyklose ir leisti vaikams atrodyti taip, kaip jie nori.

Pradinėje mokykloje berniukui buvo leidžiama užsiauginti plaukus, jei jie neuždengs jo akių. Tačiau reikalavimai pagrindinėje mokykloje yra kitokie. Mama sako, kad Faroukas išsigandęs dėl savo plaukų ir bijo, kad teks juos nurėžti. „Tai yra jo tapatybės dalis. O jie prašo, kad tai būtų atimta“, – sakė mama. Ji dažnai sulaukia klausimų, ar jos vaikas berniukas, ar mergaitė, bet, anot jos, Farouko tokie klausimai nė kiek nežeidžia.

Šiuo metu jo plaukai siekia liemenį. Kad juos išplautų, berniukas turi sunaudoti beveik pusę buteliuko kondicionieriaus ir netgi plauna juos su prabangiu mineraliniu vandeniu.

Bonnie sukūrė Farouk „Instagram“ puslapį, kai jam buvo dveji metai, po to, kai dar vienas influenceris panaudojo sūnaus nuotrauką be jos leidimo. Puslapis iškart sulaukė susidomėjo ir tūkstančių sekėjų. Mama sako, kad kiti tėvai ją taip pat palaiko ir dėkoja už tai, kad paviešino šią problemą.

Nors peticiją ji paskelbė vos prieš porą dienų, ją jau pasirašė daugiau nei 1000 žmonių.

Elanor Jemison sakė: „Mano 10 metų berniukas taip pat turi ilgus plaukus. Šis atvejis atspindi išankstinį nusistatymą, su kuriuo susiduria berniukai, kai turi ilgus plaukus.“

Emma Gerbino pridūrė: „Kiekvienas turėtų turėti teisę nešioti tokius plaukus, kokius nori“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)