2300 socialiname tinkle Facebook – tiek žmonių susidomėjo renginiu, 230 – tiek paspaudė „eisiu“. Kiek viso žaislais besidalinančių apsilankė per 4-ias projekto valandas, sunku pasakyti, bet žmonių srautas keitėsi ir nemažėjo per visą laiką.

Projekto tikslas – mažinti vartotojiškumą, skiepyti vaikams gerumą ir mokinti dėkingumo už tai, kad turime tiek daug, jog galime pasidalinti su stokojančiais.

Žaislų suneštuvės

Atnešę išžaistus žaislus ar suskaitytas knygas, vaikai galėjo ir patys išsirinkti patikusį žaislą, knygą. „Juk viskas gyvenime sukasi ratu – aš tau, o tu man. Padarai gera, žiū, gėris tau grįžta“, – aiškina projekto mintį J. Šimkūnaitė.

Likę tvarkingi surūšiuoti žaislai, kurių ne mažiau nei 20 didelių dėžių, iškeliaus į įvarius Lietuvos miestus, kuriuos projekto partneriai aukokdaiktus.lt per savanorius–kuratorius išdalins stokojančioms šeimoms.

Žaislų suneštuvės

Pasak idėjos autorės, džiugina ir stebina būrys norinčių bei galinčių neatlygintinai prisidėti prie projekto. „Ačiū „Basa pieva“, kurie šiltai priėmė, „Helios City“, kurie užleistų antrą aukštą, jei nebūtų pavykę susitalpinti. „Litexpo“ ir menų fabrikas „Loftas“ taip pat buvo pasiruošę nemokamai suteikti patalpas. Tokia pagalba ir dėmesys skatina mus pasižadėti, kad kitąmet po žiemos švenčių „Žaislų suneštuvės“ tikrai vėl įvyks“, – sakė J. Šimkūnaitė.

Žaislų suneštuvės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)