Tinklalapis insider.com pateikė skirtingų šalių tradicijas, ką vaikai palieka geradariui po eglute.

JAV: pienas ir sausainiai

JAV vaikai palieka stiklinę pieno ir sausainį, kad Kalėdų Senelis galėtų užkąsti, kai lankosi jų namuose. Tačiau kai kurios šeimos nukrypsta nuo normos palikdamos kalėdines morkas, picas ar net salierus.

Australija: alus ir sausainiai

Nors australai taip pat palieka sausainių Kalėdų Seneliui, pieno stiklinę jie pakeičia šalto alaus bokalu. Gruodis Australijoje – vasaros mėnuo, todėl toks pasirinkimas visai suprantamas.

Airija: alaus bokalas

Daugelis Airijos šeimų Kalėdų išvakarėse Kalėdų Seneliui palieka tamsaus alaus bokalą.

Didžioji Britanija: taurė šerio

Kaip ir Australijoje bei Airijoje, vaikai Didžiojoje Britanijoje palieka Kalėdų Seneliui ne pieno.

Argentina: šienas ir vanduo

Kalėdos Argentinoje tęsiasi iki sausio 6 dienos, tai yra iki Trijų Karalių dienos. Naktį prieš Trijų Karalių dieną vaikai palieka savo batus lauke, kad šie galėtų juos pripildyti dovanų. Jie taip pat palieka šieno ir vandens karalių žirgams.

Nyderlandai: morkos ir šienas

Kai kuriose Europos vietose, tokiose kaip Danija, Belgija ir Nyderlandai, vaikai netiki, kad Kalėdų Senelio roges traukia elniai. Jie mano, kad jį traukia arkliai, todėl vaikai Kūčių vakarą jiems palieka maisto. Jie dažnai palieka morkas ir šieną, kad arkliams suteiktų energijos jų kelionei aplink pasaulį.

Danija: ryžių pudingas

Danijoje vaikai Kalėdų Seneliui nepalieka nieko, bet palieka elfams. Jiems yra pastatomas dubuo su ryžių pudingu.

Islandija: duona

Islandijoje Kalėdos trunka 26 dienas, ir net 13 kartų vaikai gauna dovanų ir užkandžių. Savo ruožtu vaikai Kalėdų Seneliui palieka tradicinės labai plonai iškočiotos duonos lapą, kuri skoniu primena traškų vaflį.

Pancūzija: morkos, sausainiai ir batai

Prancūzai įsitikinę, kad Kalėdų Senelis nėra alkanas, todėl skanumynų palieka elniams – morkų ir sausainių. Šiuos jie dažniausiai sudeda į savo batus, kuriuose iš ryto randa dovanų.

Vokietija: ranka rašytas laiškas

Vokiečiai Kalėdų Seneliui nepalieka jokių užkandžių. Vietoj to, jie palieka savo ranka rašytus laiškus, papuoštus blizgučiais ir žymekliais. Ryte laiškų nebėra, o jų vietoje – dovanos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)