Pagal interaktyvią skaičiuoklę, kurią sukūrė money.co.uk, jaunesni nei 16 metų vaikai šiemet gaus dovanų už maždaug 129,79 svarų sterlingų (153 eurai). Vyresni nei 16 metų vaikai gali tikėtis šiek tiek mažiau – jų dovanoms kiekvienam planuojama išleisti maždaug po 105,99 svaro (124 eurų), rašoma tinklalapyje uk.style.yahoo.com.

Tiesa, kitas „Nationwide Building Society“ tyrimas rodo kiek kitokias sumas. Anot jos, vaikams bus išleista daug mažiau (vidutiniškai 67 svarai (80 eurų) kiekvienam), tačiau vidutiniškai žmonės per Kalėdas visoms dovanoms išleidžia beveik dviejų savaičių atlyginimą.

Dovanomis vaikus lepina ne tik tėvai, bet ir seneliai. Naujausi tyrimai parodė, kad močiutės ir seneliai šiemet ketina išleisti apie 324 svarus sterlingų (385 eurų) už kalėdines dovanėles savo anūkams. „SunLife“ atliktas tyrimas nustatė, kad vidutinis Didžiosios Britanijos senelis turi keturis anūkus ir kiekvienam iš jų išleis po 81 svarą (96 eurai), iš viso – 324 svarus.

Nors daugiau nei pusė (55 proc.) pripažino, kad finansinės išlaidos yra vertos tos akimirkos, kai vaikai išvynioja dovanas, trečdalis (36 proc.) apklaustųjų sako, kad jaučia didžiulį spaudimą, kad nupirktų geriausias įmanomas dovanas savo anūkams.

Dėl praėjusių metų išlaidų per Kalėdas beveik kas penktas (18 proc.) teigė, kad po švenčių susidūrė su finansiniais sunkumais, vienas iš 10 (10 proc.) ištuštino savo sąskaitą, o 7 proc. teigė, kad liko skolose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)