Vis dėlto labai įdomu, ką užauginti kainuoja brangiau – sūnų ar dukrą? Ekspertai iš įvairių šalių pabandė tai paskaičiuoti ir netikėtai padarė visiškai priešingas išvadas.

Mergaitės atsieina 30 proc. brangiau nei berniukai

Brazilijos finansų pedagogų asociacijos specialistai mano, kad mergaitės savo tėvams atsieina 30 proc. brangiau nei berniukai. Jie tai pavadino „Pelenės efektu“.

Kitaip tariant, mažai yra mergaičių, kurios nesvajoja tapti tikromis pasakų princesėmis. Beje, savo išvaizda rūpintis mergaitės pradeda jau nuo 9-12 metų (kai kurios daug anksčiau) – reiškia, mamai ir tėčiui tenka reguliariai leisti pinigus gražiems drabužiams ir batams, daugybei aksesuarų, kosmetikai, odos ir plaukų priežiūros priemonėms. Be to, mergaitės daug dažniau nei berniukai lankosi kirpykloje, manikiūro salone ir grožio salone – tai taip pat kainuoja, ir nemažai.

Tačiau visų įdomiausia tai, kas vadinama „rožiniu mokesčiu“. Tai yra, rožinės spalvos kuprinės, užrašų knygelės, riedučiai, dantų šepetėliai ir daugelis kitų daiktų kainuoja brangiau, nei identiški kitos spalvos daiktai. O daugumai mergaičių patinka būtent rožinė spalva.

Berniukams per metus išleidžiama 1,7 tūkst. dolerių daugiau

Didžiosios Britanijos „Halifax Bank“ ekspertai kategoriškai nesutinka su kolegomis iš Brazilijos. Prieš kelerius metus jie atliko apklausą, kurioje dalyvavo apie 1 tūkst. tėvų, ir išsiaiškino, kad berniukus auginti yra brangiau. Savo išvadas jie patvirtino konkrečiais skaičiais (nenuostabu, juk jie – banko ekspertai).

Pasirodo, kad berniukams nuo gimimo iki 11 metų kasmet vidutiniškai išleidžiama 1,7 tūkst. dolerių (apytikriai 1534 EUR) daugiau nei mergaitėms.

Ekspertų iš Didžiosios Britanijos teigimu, vietoje nenustygstantys berniūkščiai greičiau sudėvi drabužius ir batus, todėl tenka juos dažniau pirkti. Be to, tėvai turi skirti solidžias sumas įvairiems sūnaus pomėgiams. Pavyzdžiui, tokie dalykai, kaip dažasvydžio ekipuotė, futbolo kamuoliai ir specialus apavas, ledo ritulio lazdos ir kiti berniukams reikalingi daiktai nemažai kainuoja.

O dar berniukai daug daugiau dėmesio skiria įvairiems skaitmeniniams prietaisams, ir juos keičia daug dažniau, nei mergaitės. Tėvai turi reguliariai pirkti savo sūnums naujausius išmaniuosius telefonus, nešiojamuosius kompiuterius ir pan. – tai taip pat skaudžiai atsiliepia šeimos biudžetui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)