JAV atliktas „TodayMoms.com“ tyrimas apklausė daugiau nei 7 tūkst. motinų, rašoma tinklalapyje netmums.com.

Kaip galima buvo tikėtis, nustatyta, kad dauguma mamų prisipažino jaučiančios stresą. Pagal skalę nuo vieno iki dešimties (dešimt yra aukščiausia) dauguma mamų savo streso lygį įvertino 8,5 balo.

Bet įdomiausia tai, dėl ko sutarė dauguma apklaustųjų. Didžiausią stresą patiria tos mamos, kurios augina tris vaikus. Galbūt tai lemia paprastas faktas, kad jūs turite tik dvi rankas!

Jill Smokler, tinklaraščio „Scary Mommy“ autorė, sutinka su išvadomis.

„Pereiti nuo vieno vaiko iki dviejų buvo lengva. O štai nuo dviejų iki trijų – tikras košmaras. Viskas apsivertė aukštyn kojomis. Supratau, kad nieko nebekontroliuoju. Turiu tik dvi rankas! Net pereinant gatvę, nesugebi fiziškai visų vaikų paimti už rankos. Man tai kelia didžiulį stresą “, – pasakojo moteris.

Net kai jūsų partneris yra namuose, jūsų vis tiek yra mažuma.

Bet kodėl turėtų būti lengviau, kai gimsta ketvirtas ar penktas vaikas? Dar pora rankų stebuklingai tikrai neužauga. Bet kai kurios daugiavaikių šeimų mamos sako, kad pasiekusios kritinę masę, nebeturite laiko nerimauti. Belieka plaukti pasroviui ir susitaikyti su chaosu, triukšmu ir nuolatinėmis linksmybėmis namuose.

„Kuo daugiau vaikų, tuo labiau pasitikite savo tėvystės sugebėjimais. Jūs turite atsipalaiduoti ir džiaugtis, jei visiems pavyksta laiku nueiti į mokyklą", – sakė Niujorko psichiatrė dr. Janet Taylor.

Be to, nepamirškite seno posakio: „Du – kompanija, trys jau – minia“. Trys visada yra keblus skaičius. Keturi vaikai visada ras sau žaidimo draugą. Vyresni broliai ir seserys gali žaisti su jaunesniais ar padėti juos prižiūrėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)