„Pasauliu netikiu, o Pasaka tikiu“, – rašė mano mylimas Henrikas Radauskas. „Fėjų slėnis“ Vilniuje – tikrų tikriausia pasaka, stebuklingas pasaulis ne tik mažiems, bet ir suaugusiems. Noriu pasakyti labai nuoširdžiai ir atvirai – nei viena nuotrauka ar vaizdo įrašas neperteiks to jausmo, tos visumos ir įspūdžio, koks stebuklingas pasaulis sukurtas „Fėjų slėnyje“. Nuotraukose matysite gražias rankų darbo fėjas, jų gyvenamąją aplinką, detales. Taip, visa tai labai gražu. Tačiau tik patys ten apsilankę pajusite visą tą magiją, trapumą ir grožį su kvapais, šviesomis, dūmais, kylančia fėjų migla ir labirintais. Keliausite stebuklingais miško takeliais, ragausite stebuklingas uogas, sutiksite kiemuose bruzdančias fėjas, puotaujančius gnomus, urvuose besislepiančius drakonus. Visa ši magiška erdvė sukurta pagal Editos Lei knygas apie stebuklingą fėjų pasaulį, tad, be abejonės, sutiksite ir visus kitus knygų personažus. Čia yra rengiamos ir ekskursijos, gimtadieniai, kūrybinės dirbtuvės, rodomas spektaklis, kurį sunku žodžiais nupasakoti, tačiau jis nepaliko abejingos nei manęs, nei dukrytės. Tiesa, už šiuos įspūdžius teks susimokėti. Suaugusiam apsilankymo kaina 10 eurų, vaikui – 8, šeimos bilietas keturiems asmenims – 30 eurų, spektaklio kaina asmeniui – 15.

Idėjos savaitgalio išvykai

Ieškote žiemos pasakos? Vykite į Raudondvario pilies dvarą! Čia tikrai pajusite šventišką atmosferą, nes kas gali būti įstabiau nei šventiškai pasipuošęs vienas gražiausių dvarų Lietuvoje? Geriausia apsilankyti vakare, kad geriau matytųsi apšviestos skulptūros ir kalėdinės puošmenos, tarp kurių labai smagu pasivaikščioti ir nusifotografuoti. Čia veikia lauko čiuožykla, o jei sužvarbsite, užsukite į cukrainę, kur galima pasmaližiauti ir sušilti geriant arbatą ar kakavą. Apsilankymas Raudondvario dvaro kieme yra nemokamas.

Idėjos savaitgalio išvykai

Dar viena idėja, kurią išbandėme pernai ir mums labai patiko – per šventinį laikotarpį aplankyti kuo daugiau šventiškai pasipuošusių Lietuvos miestų ir miestelių bei pamatyti jų eglučių. Jei keliauti po visą Lietuvą nenusiteikę, tai bent vieną savaitgalį aplankykite artimiausius miestelius ir jų eglutes – tikrai pasisemsite šventinės nuotaikos.

O ar žinojote, kad Lietuvoje yra Lietuvos Kalėdų Senelio rezidencija? Šiemet – Anykščiai, kur jau nuo gruodžio 7 dienos jūsų lauks pats tikriausias Kalėdų Senelis. Devynioliktą amžių menančiame dvarelyje Kalėdų Senelis kvies visus – didelius ir mažus – aplankyti išskirtinai papuoštą paslaptingą jo rezidenciją ir kartu kurti stebuklus bei jais dalintis! Apsilankymas nemokamas.

Idėjos savaitgalio išvykai

Kalėdinių žaisliukų muziejus – tai vienintelis toks muziejus Lietuvoje ir Baltijos šalyse, įsikūręs Miežiškiuose. Senovinių eglutės žaisliukų kolekcija buvo pradėta rinkti 2010 metų spalio mėnesį, kai Miežiškių bibliotekininkė Violeta Karklytė pakvietė miežiškiečius padovanoti senovinių eglutės žaisliukų ir jų atributikos parodai „Prisiminus vaikystės eglutę“. Per porą mėnesių parodai buvo padovanota apie 200 vienetų įvairių žaisliukų, girliandų ir kt., o dabar jų eksponuojama daugiau nei 1600. Žaisliukų geografija labai plati – muziejaus lentynas puošia lietuviškos, ukrainietiškos, lenkiškos, vokiškos kalėdinės puošmenos. Turbūt nenuostabu, kad didžiausią eksponatų dalį sudaro Rusijoje, tiksliau SSRS pagaminti žaisliukai – raudonos žvaigždės, kosmonautai, blizgantys lietučiai, primenantys seną ir ne tokią seną istoriją. Muziejus dirba visus metus, kaina – 3 eurai, bet būtina iš anksto susitarti dėl apsilankymo.