„Vaikų šalis“ vyks visą savaitgalį – lapkričio 22-24 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. DELFI atvyko pasidairyti ir pasidomėti, ko čia galima rasti ir kiek grynųjų turėti.

Vienus nuvylė, kitus pradžiugino

Beveik pusantrų metų sūnų auginanti mama Dovilė pasakojo, kad parodoje „Vaikų šalis“ lankosi pirmą kartą. „Norėjau pasidairyti, pasižiūrėti, kokių yra prekių, kas čia vyksta. Tų kompanijų produktus, kuriuos ir šiaip naudoju, jų čia ir ieškojau. Šį bei tą įsigijau. Žinau, kad daiktas patikrintas, o čia jį galima dar ir pigiau įsigyti. Pasinaudojau proga. Be to, duoda dar produktų išbandyti. Smagu, kad ir vaikui yra veiklos, žaidėme, bandėme. Norėjau ir į pranešimus nueiti pasiklausyti, bet nelabai turiu galimybių su mažu vaiku“, – pasakojo parodos lankytoja.

Penkių mėnesių mergaitės mama Sandra sakė, kad atvyko į parodą apsidairyti ir pasižiūrėti, ką naujo siūlo rinka. „Parodos situacija man pasirodė labai prasta. Tiek stendai, tiek idėjos... net norint pirkti, nėra ką. Kainos irgi nedžiugina. Štai vaikui reikia vilnonių rūbų, prieš tai žiūrėjau internete. Parodoje, deja, nėra nei pigiau, nei asortimentas didesnis. Galėtų būti kas nors įdomaus iš drabužių, iš lavinamųjų žaislų. Asortimentas labai skurdus. Net jei žiūrėtume vaikų vežimus – vos vienas stendas. Nei automobilių kėdučių, nei nieko. Kaina įėjimo maža, gal tai daro įtaką", – svarstė mama. Ji džiaugėsi bent jau naudingais pranešimais tėvams, kurių planavo pasiklausyti ne vieną ir ne du.

Į „Vaikų šalį“ atvykusi dviejų vaikų mama Dominyka pasakojo, kad jos tikslas pasidairyti, atrasti kažką naujo. „Galima čia rasti to, ko šiaip nepamatysi. Pavyzdžiui, praėjusiais metais radome labai gražią kepurę, šiemet – peteliškę su meškiuku. Kainos čia tokios kaip ir visur. Šiais laikais jos visur gąsdina", – šypsojosi lankytoja.

Siūlo išskirtinius gaminius

Parodoje siūlomas prekių asortimentas išties gausus: vaikiškas maistas, saldumynai, žaislai, knygos, veiklos, būreliai, drabužiai. Tiesa, akį patraukia ne visi. Štai išskirtines sukneles parduodančios kompanijos „Nikolia“ atstovė pasakojo, kad šioje parodoje dalyvauja pirmą kartą. „Šios suknelės yra siuvamos Lietuvoje, bet jos čia neparduodamos. Tik užsienyje parduodame. Lietuvoje jas galima įsigyti parodoje ir du kartus per metus darome išpardavimus. Kainos tada būna minimalios nuo 10 eurų iki 50 eurų. O šiaip internete mūsų produkcija kainuoja nuo 200 eurų“, – pasakojo pašnekovė. Anot jos, nors suknelės išskirtinės, jas galima vilkėti bet kokia proga. „Vaikai yra skirtingi, todėl ir suknelės gali būti naudojamos skirtingoms progoms. Tarkime, mano dukra su jomis eina į mokyklą. Saugoti nereikia, tuo labiau, kad šie audiniai yra lengvai prižiūrimi", – pasakojo moteris.

Parodoje taip pat galima sutikti ne vienus sveikus saldėsius siūlančius prekeivius. Vieni tokių – įmonė iš Kauno „Mokslo kavinė“. „Taip pasivadinome, nes domimės inovacijomis ir bendradarbiaujame su mokslininkais. Tarkime, turime skanėsį iš avinžirnių. Taip pat gaminame, burnočių lazdeles, kurias labai mėgsta tėvai įdėti vaikams į mokyklą. Paklausą matome, nors pastebime, kad Lietuvoje rinka yra maža, todėl išgyventi yra sudėtinga", – pasakojo parodos dalyvė.

Kaip ir skanumynų, taip ir knygų – parodoje apstu. Vienas tokių stendų patraukia mielais triušių piešinėliais. „Esame leidykla „Stiklo tiltai“, kuriame vaikams knygas ir edukacinius žaislus. Norime vaikams sugrąžinti kai kurias vaikiškas tradicijas, tarkime, popierines lėles, kurios yra susietos ne tik su žaidimais, bet ir su smulkiosios motorikos ir fantazijos vystymuisi. Galima ir šešėlių teatrą daryti, ir drabužius kurti, bendrauti. Mūsų knyga kainuoja 10 eurų, lėlė – 7 eurus. Viskas padaryta ir sukurta Lietuvoje", – pasakojo leidyklos atstovas.

O jei pirkiniai nedomina, dar spėsite rasti sau aktualų pranešimą. Savo profesine ir gyvenimiška patirtimi dalinsis geriausi savo srities specialistai, tokie kaip vaikų gastroenterologas, prof. dr. Vaidotas Urbonas, vaikų ligų gydytoja, vaikų pulmonologė – alergologė dr. Indrė Būtienė, edukologė, kontekstinio ugdymo pradininkė, konsultantė švietimo klausimais Lietuvoje, ugdymo įstaigų kūrėja ir knygų autorė dr. Austėja Landsbergienė, psichologė psichoterapeutė, „Paramos vaikams centro“ steigėja ir vadovė Aušra Kurienė, vaikų psichologė, raidos terapeutė, „Laimingas vaikas“ įkūrėja ir vadovė Milda Karklytė – Palevičienė bei daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)