65-erių metų milijardierė ir televizijos magnatė apie be santuokos ir be vaikų prabėgusį gyvenimą sutiko atvirai papasakoti portalui „People“, įtraukusiam šią įžymybę į šiemetinį įtakingiausių moterų sąrašą.

Su ilgamečiu savo partneriu, dabar 69-us metus skaičiuojančiu Stedmanu Grahamu O. Winfrey susipažino 1986-aisiais surengtame labdaros renginyje. Po kurį laiką trukusios bičiulystės pora susižadėjo. Tada O. Winfrey buvo rimtai nusiteikusi tapti motina.

„Vienu etapu, kai gyvenome Čikagoje, įsigijau dar vieną butą, nes pagalvojau, kad jeigu susituoksime, prireiks atskiro kambario vaikams“, – prisipažino O. Winfrey.

Nors šito taip ir neįvyko, televizijos žvaigždė tikina puikiai suprantanti, kad tapus motina tenka prisiimti didžiulę atsakomybę, o kartais ir labai aukotis. Kad taip yra, ji, esą, įsitikino per ilgus laidos „The Oprah Winfrey Show“ vedėjos kėdėje praleistus metus.

„Suvokiau, kad tenka kalbinti daugybę sutraumuotų, nelaimingų žmonių, tapusių tokiais todėl, kad jų motinos bei tėvai nesugebėjo suprasti, koks rimtas yra jiems atitekęs darbas, – sakė O. Winfrey. – Nesugebu perskirstyti prioritetų, kaip kad padaro kitos moterys. Todėl toms, kurios pasirenka likti namuose su vaikais, jaučiu didžiulę pagarbą, nes neįsivaizduoju, kaip įmanoma ištisomis dienomis gyventi taip, kaip jos. Moterys tikrai nėra deramai įvertintos.“

Oprah Winfrey

„Galvojau apie tai be paliovos. Mąsčiau, kad dirbu 17 valandų per parą – tiek pat, kiek mano prodiuseriai, – o pasibaigus darbo dienai grįžtu namo ir mane pasitinka du mano šunys, galiu pabendrauti su Stedmanu, ir jis leidžia man elgtis taip, kaip noriu. Jis nieko iš manęs nereikalauja: neklausia, kada bus pusryčiai ar pietūs. Nebūna nieko panašaus. Esu įsitikinusi, kad susituokus tokia tvarka pasikeistų“, – toliau kalbėjo O. Winfrey.

„Ir jis, ir aš esame įsitikinę, kad jei būtume susituokę, nebebūtume kartu, – pridūrė O. Winfrey. – Dėl to nekyla nė menkiausių abejonių: ta santuoka nebūtų išsilaikiusi, todėl kad jam tai reiškė viena, o man – kita.“

Taigi, nesituokti buvo sprendimas, kuriam O. Winfrey lig šiolei pritaria.

„Nė karto dėl to nesigailėjau. Ir kaip galiu gailėtis, jei man pavyko sau tinkamiausiu būdu save realizuoti. Kalbu apie Pietų Afrikoje veikiančią mergaičių mokyklą „Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls“. Tos mergaitės užpildo erdvę, kurioje galėtų reikštis motiniškas pradas, kurį, matyt, turiu. Tiesą sakant, toji erdvė net perpildyta, todėl iš manęs plūste plūsta motiniški jausmai“, – sakė O. Winfrey.