Kaip pastebi tinklalapis netmums.com, daugelyje nuotraukų princas Williamas priklaupęs prie sūnaus, kad tarp jų būtų akių kontaktas ir berniukui būtų patogu kalbėtis su tėčiu. Taip dažnai darydavo Williamo motina princesė Diana.

Prisiminkime nuotrauką iš princesės Charlotte krikštynų. Nuotraukoje George‘as kalbasi su savo prosenele karaliene Elžbieta, o Williamas priklaupęs prie sūnaus, kad būtų šalia, jo lygiu.

Šį bendravimo su vaiku būdą matėme ir ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos vizito metu – tada ir princas Williamas, ir B. Obama priklaupė prie mažojo princo.

Karalienės Elžbietos 90-ojo jubiliejaus šventėje karalienė papriekaištavo Williamui, kad jis priklaupęs kalba su George‘u, visai šeimai stovint karališkajame balkone. Po internetą plačiai pasklidusiame video reportaže girdisi, kaip karalienė liepia Williamui atsistoti.

Ekspertai vadina šį tėvų elgesio metodą aktyviu klausymusi – tada vienas ar kitas iš tėvų priklaupia prie vaiko, kad jų akys būtų viename lygyje, nutraukia bet kokią savo veiklą, kad atidžiai išklausytų, ką sako vaikas. Tai paprastas, bet labai veiksmingas būdas.

Žiūrint į princesės Dianos nuotraukas atrodo, kad princas Williamas perėmė puikų bendravimo su vaiku pavyzdį iš mamos. Princesė Diana dažnai kalbėdavosi su sūnumis ir su vaikais pritūpusi ar priklaupusi, kad jų akys būtų vienu lygiu, ir atidžiai jų klausydavosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)