Nauja lėlių linija vadinasi „Creatable World“ (Kuriamas pasaulis). Ją sudaro šešios lėlės, pridedami du – ilgų ir trumpų plaukų šukuosenų – perukai, o taip pat rūbai ir aksesuarai, leidžiantys kurti skirtingus vienos lėlės įvaizdžius.

„Žaislai atspindi mūsų kultūrą, o pasauliui vis geriau suvokiant tolerancijos svarbą, mes nusprendėme, kad atėjo laikas sukurti liniją lėlių be jokių etikečių“, – sakė „Mattel Fashion Doll Design“ pirmininko pavaduotoja Kim Culmone (Kim Kalmon) britų transliuotojui BBC.

Barbės/ „Mattel Inc.“ bendrovės nuotr.

Pasak jos, naują produktą sugalvojo ekspertų grupė, į kurią buvo įtraukti pediatrai, psichologai, tėvai ir vaikai.

Žaislus gaminančios bendrovės, įskaitant „Mattel Inc.“, ne kartą buvo kritikuojamos už tai, kad dar visai neseniai gamino lyčių opoziciją išryškinančius ir stereotipus įtvirtinančius žaislus. 1992 metais kalbėti pradėjusi lėlė Barbė mokėjo tik dvi frazes: „Einam apsipirkti?“ ir „Matematika – tai sunku“.

Barbės/ „Mattel Inc.“ bendrovės nuotr.

Dauguma judėjimo už moterų teises ekspertų ir aktyvistų atkreipė dėmesį į nenatūralias Barbės figūros proporcijas, kurios, pasak jų, galėjo prisidėti prie mergaičių nervinės anoreksijos skatinimo. Galiausiai lėlės formos buvo pakeistos.

Dabar „Mattel Inc.“ leidžia įvairių figūros tipų, odos spalvos ir ūgių lėles. Šiais metais lėlei Barbei sukanka 60 metų, tačiau ji ir toliau išlieka vienu geidžiamiausių žaislų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)