Šį vienos moters galvoje užgimusį klausimą, esą, paskatino ne noras sumažinti spūstis prie vartų į stebuklų karalystę, o veikiau nuostata, kad „Disney“ pramogos yra skirtos, visų pirma, šeimoms, o labiausiai – vaikams.

Žurnale „People“ buvo atkreiptas dėmesys į tūžmingą vienos mamytės tiradą – pasisakymą prieš Floridoje, JAV, siūlomomis Disneilendo pramogomis besimėgaujančius suaugusiuosius. Internete savo pasipiktinimą išliejusios moters įniršis ne tik neliko nepastebėtas, bet ir įžiebė naują virtualią diskusiją apie tai, ar galima leisti, kad vaikų neturintys brandaus amžiaus asmenys lankytųsi parkuose taip dažnai, kaip, akivaizdu, nori.

Disneilendas

„Disney World“ yra ŠEIMOMS skirtas pramogų parkas! „Disney World“ yra skirtas VAIKAMS. Žmonėms, kurie jų neturi, reikia UŽDRAUSTI jame lankytis!“ – parašė įniršusi mama.

Ji taip pat išdėstė, kad dėl vaikų neturinčių lankytojų susidaro ilgiausios eilės, ir tai sukelia begalę problemų pradžiuginti savo atžalas norintiems tėvams. Siekdama tai įrodyti, moteris papasakojo, kaip jos trimetį sūnų ištiko tikras isterijos priepuolis, kai Disneilende ji mėgino paaiškinti, jog nepavyks pasmaguriauti druska apibarstytais riestainiukais dėl begalinės jų paskanauti norinčių žmonių eilės.

Užvirusios diskusijos dalyviai, kaip paprastai, pasidalijo į priešingas stovyklas: vieni stojo ginti žmonių teisės lankytis pramogų parkuose kada tik užsigeidžia, kiti įprotį vykti į tokias vietas be vaikų pavadino ganėtinai keistu.

„Turint omeny laiką ir susidomėjimą, skiriamą vienui vienintelei milžiniškai korporacijai, kurios tikslas – linksminti vaikus, tūkstantmečio kartos atstovų santykį su „Disney“ išties galima pavadinti kiek iškreiptu“, – rašoma „People“ nuomonių skiltyje spausdinamoje publikacijoje.

Disneilendas

Kai kurie nuomonę šiuo klausimu panorę išsakyti asmenys tvirtino, kad daugiausia problemų kyla ne dėl vaikų neturinčių suaugusiųjų, o dėl ydingos „Disney“ parkų valdymo strategijos. Negana to, kad kasmet brangsta bilietai, lankytojai vis dažniau pasijunta nusivylę žadėtomis pramogomis. Nors pageidavimai įrengti daugiau atrakcionų plūste plūsta, žmonės ir toliau verčiami kartais net po tris valandas išstovėti eilėse, kad galėtų bent kartą praskrieti, nešami karuselės. Tikra tiesa, kad pramogų parkai tampa vis labiau sausakimši ir teikia vis mažiau džiaugsmo.

Kad ir kokios aplinkybės lemtų prastėjančią padėtį, daugybė internautų pajuto pareigą priminti, kad pats Waltas Disney pramogų parkų idėją sumanė kaip būdą pasiūlyti vietą, kurioje galėtų linksmintis visi be išimties. „Walt Disney World“ kol kas niekaip nesureagavo į prieštaringai vertinamą pasipiktinimą, taip pat nepateikė jokių komentarų, susijusių su ryškėjančia ilgų eilių keliama problema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)