Mokslininkai it susitarę tvirtina, kad vasarą gimę žmonės į pasaulį žvelgia paprasčiau ir išsiskiria pozityviomis nuostatomis. Šį teiginį įrodo elementari daugiau nei per vienus metus sukaupta statistika, rašoma tinklalapyje mama-likes.ru. Ką dar ją analizuojantys specialistai gali pasakyti apie rugpjūtį gimusius vaikus?

Sėkmės palytėti

Sprendžiant iš surinktų duomenų, rugpjūtį gimusius asmenis paprastai lydi sėkmė. Galbūt jie nuo pirmųjų gyvenimo dienų jaučia, kad yra paženklinti saulės, o galbūt to priežastis – su kaupu atseikėti vitaminai. Kad ir kaip būtų, rugpjūtį gimusiems vaikams sekasi dažniau nei tiems, kurie pasaulį išvysta lapkritį. Šį faktą įrodo 2005 metais atliktas tyrimas, kurio metu buvo atlikta 30 tūkst. asmenų gyvenimo analizė.

Nenusimenantys

Rugpjūtį gimusiųjų devizu laisvai galėtų būti šūkis „Tik nereikia nukabinti nosies!“ Kiekvienoje, net pačioje nepalankiausioje situacijoje šie žmonės geba įžvelgti teigiamų aspektų. Jie tarsi gimę spinduliuoti optimizmą ir užkrėsti juo aplinkinius. Mokslininkai teigia, kad žiemą gimusiems asmenims polinkis pozityviai mąstyti būdingas kur kas mažiau nei tiems, kurie gimsta rugpjūtį.

Apdovanotieji

Ir vėl tenka prisiminti vitaminų ir saulės šviesos teikiamą naudą. Dėl šių aplinkybių rugpjūtį gimstantys vaikai yra stambesni už tuos, kurie gimtadienį švenčia žiemą arba vėlų rudenį. Ypač naudingo vitamino D gamybai būtina saulės šviesa, o kaip tik šis elementas lemia žmogaus polinkį jaustis laimingam ir būti fiziškai stipresniam. Rugpjūtį gimusiųjų organizmas šio vertingo vitamino tikrai nestokoja.

Aukštaūgiai

Aukštas ūgis – dar viena pakankamo vitamino D kiekio nulemta savybė. Rugpjūtį gimę kūdikiai sparčiai auga, jiems būdingas proporcingas kūno sudėjimas, todėl paprastai jie atrodo atletiški ir pasitempę. Manoma, kad sutikus aukšto ūgio asmenį, galima pagrįstai įtarti, jog jo gimtadienis rugpjūtį.

Išlaikantys pusiausvyrą

Rugpjūtį gimusius asmenis rečiau nei kitus kamuoja psichinės negalios ir ištinka šio tipo sutrikimai, teigiama žurnalo „PLOS One“ 2012 metų numeryje skelbiamoje publikacijoje. Dėl to jie turėtų dėkoti iš prigimties stabiliai psichikai ir puikiai išlavėjusiam racionaliam mąstymui. Mokslininkai laikosi nuomonės, kad taip yra dėl pakankamo vitamino D kiekio.

Darbštuoliai

Dėl pirmiau suminėtų savybių rugpjūtį gimę vaikai priskiriami prie tų, kurie turi daug žadantį lavėjimo potencialą. Stiprybė ir ištvermė padeda jiems realizuoti užsibrėžtus planus, o stabili psichika – adekvačiai reaguoti į nesėkmes. Šie asmenys paprastai sugeba pasimokyti iš savo klaidų ir pasiekti aukštų rezultatų.

Pabaigai verta paminėti dar keletą, kad ir mažiau moksliškai pagrįstų, bet šiaip ar taip irgi faktų. Pagal Zodiaką rugpjūtį gimsta Liūtai ir Mergelės. Jų akmenys – topazas, rubinas ir gintaras. Gėlė – kardelis. Paskutinį vasaros mėnesį gimusiems vaikams paprastai patinka ryškios spalvos: raudona, oranžinė, geltona.

Tarp gimusiųjų rugpjūtį – tokios įžymybės kaip dainininkė Madonna, aktorius Robertas De Niro, dizainerė ir savo vardo mados namų įkūrėja Coco Chanel, legenda tapusi nebyliojo kino žvaigždė Vera Cholodnaja, dailininkas Ilja Repinas, rašytojas Guy de Maupassantas, mokslininkas Amedeo Avogadro, buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ir daugelis kitų, įnešusių apčiuopiamą indėlį į pasaulinę kultūrą, mokslą ir istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)