Lego konstravimas kartu – mano ir sūnaus laikas. Motiejui tą daryti sekasi labai gerai, mano pagalbos reikia vis mažiau. Dažnai tėvas su sūnumi turi bendrą užsiėmimą, kuris juos „veža“. Mums lego yra būtent tai. Konstruoti man patinka nuo vaikystės, džiaugiuosi, kad tai daryti dabar mėgsta ir Motiejus“, – pasakojo žinomas vyras.

Pirmasis konstruktorius, kurį R. Mackevičius gavo dovanų, buvo raudona Formulė. Rolandas jį surinko ir vėl išrinko tris kartus iš eilės. Taip gimė neblėstanti vyro meilė šiai iš plastiko gaminamai statybinei žaislų linijai.

Turėdamas laisvo laiko, R. Mackevičius mielai dėlioja ir pačius sudėtingiausius konstruktorius, padedančius lavinti sūnaus vaizduotę. Todėl Rolandas ir Motiejus – dažni svečiai Vilniaus „Akropolyje“ įsikūrusioje „Lego“ parduotuvėje. Čia Mackevičiai jau spėjo įsigyti kelis ypatingus rinkinius, skirtus tikriausiems fanams. Klientas gali pats susidėlioti savo „Lego“ žmogeliuką, pasirenkant vis skirtingas detales, rašoma pranešime spaudai. Širdžiai malonių konstruktorių randa ne tik Motiejus, bet ir Rolandas. Lentynose – ir mažiesiems, ir suaugusiems tiksiantys lego ekskliuzyviniai rinkiniai, kurių daugelio nerasi kitose parduotuvėse.

„Vaikystėje lego gaudavau du kartus per metus: gimtadienį ir Kalėdas. Prisimenu, vieną kartą gavau ir per Naujuosius metus. Tas Kalėdų laikotarpis man vienas įsimintiniausių. Gavau dvi dovanas ir negalėjau patikėti, kad man taip pasisekė“, – pasakojo R. Mackevičius.

Rolandas Mackevičius su sūnumi

Prieš kurį laiką Mackevičių šeimoje buvo populiariausias konstruktorius „Lego City“, kai gali konstruoti miestą. Vėliau Motiejų užvaldė animaciniai filmai ir jų herojai. Dabar mėgstamiausi „Lego“ rinkiniai yra su superherojais. Rolandas juokėsi, kad pamažu lego užkrėtė visą šeimą – mielai konstruktorių dėlioja ir žmona Ieva Mackevičienė.

„Vilniaus „Lego“ parduotuvėje nupirkau patį didžiausią konstruktorių, kokį tik radau. Visa šeima jį statėme mėnesį laiko. Konstruktorius buvo labai išskirtinis: daug aukštų, smulkios detalės reikalavo kruopštumo, kambariai stebino vidaus dizainu. Surinkti konstruktorių buvo labai įdomus iššūkis“, – pasakojo R. Mackevičius.

Jis pastebi, kad lego lavina loginį mąstymą, rankų motoriką, berniukas mokosi žaisti saugiai, nelaužyti žaislų. Rolandas mano, kad visi konstruktoriai vaikams yra labai naudingi. Tai ne tik pramoga, bet ir nauda. „Visi lego žaidimai turi daug mažų detalių. Jei renki automobilį, tai bus vairas, bamperis, numeris... Ypač didelis malonumas yra pabaigti statyti konstruktorių ir žiūrėti į savo darbą iš šono. Čia kaip parašyti bakalauro darbą“, – juokėsi vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)